Η κοινωνική εξαθλίωση εδώ και μήνες έχει κυριεύσει πολλούς πολίτες της χώρας, ενώ φαίνεται πως όλο και πιο μαζικά παρουσιάζονται φαινόμενα αυτοκτονιών από ανθρώπους που, μέχρι χθες, ήταν “νοικοκύρηδες” και πλέον φτάνουν στο έσχατο σημείο, εξαιτίας των δυσβάσταχτων μέτρων που επέλεξαν οι κυβερνήσεις των “αριθμών” και των “λογιστικών μαγειρεμάτων”. Η Ελλάδα από το πρωί συγκλονίζεται από την δημόσια αυτοκτονία ενός 77χρονου συνταξιούχου, ωστόσο και στην περιοχή της Ημαθίας εξετάζεται αν ο αιφνίδιος θάνατος άντρα έχει παρόμοιο χαρακτήρα. Στην Βέροια, το κακό ξεκίνησε νωρίς, όταν παραμονή της Πρωτομαγιάς του 2010 (τότε που άρχιζε η κατρακύλα της χώρας και επισήμως) ένας συνταξιούχος έθετε τέρμα στη ζωή του, δια απαγχονισμού.   

Κάθε αυτοκτονία, κάθε εικόνα εξαθλίωσης, κάθε “ηχηρό μήνυμα” συγκλονίζει, αλλά φαίνεται πως τα λαοκτόνα σχέδια των Κυβερνήσεων της χώρας και των “αφεντάδων” τους από το εξωτερικό, δεν δείχνουν να επηρεάζονται.
Ν.Β.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα