Δύο γυναίκες 49 και 41 ετών που προσποιούνταν καλόγριες της Μονής Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης και εξαπατούσαν εύπιστους πολίτες, συνελήφθησαν χθες Κυριακή (8/4) το μεσημέρι στη Βέροια και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση στολής.  

Η απάτη των δύο γυναικών ξεσκεπάστηκε όταν 33χρονης έκανε καταγγελία ότι την προσέγγισαν και την έπεισαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ και 1 ασημένιο δαχτυλίδι, για την αγορά μίας εικόνας και ενός σταυρού για τη δήθεν ενίσχυση της Μονής και του Επιταφίου της.

Μετά από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστριες, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 236,10 ευρώ, 77 σταυρουδάκια, 1 κομποσκοίνι, 3 εικόνες και 1 ασημένιο δαχτυλίδι.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα