Με τα γράψε – σβήσε στις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία (η Φιλιώ Καρανικολοπούλου που ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ φέρεται να αποσύρει την υποψηφιότητά της) η κατάσταση ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο και όλα δείχνουν πως το ενδιαφέρον θα σταθεί μόνο στους ήδη τρεις εν ενεργεία και εκ νέου υποψηφίους βουλευτές. Και μάλιστα, όπως φαίνεται, όχι στο ποιος θα βγει πρώτος, αλλά ποιος θα κατακτήσει την δεύτερη και τρίτη θέση, αφού η πρώτη θέση φαντάζει “πιασμένη”.   

Πιο συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η πρωτιά στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στον Τάσο Σιδηρόπουλο, ενώ η “μάχη” θα γίνει μεταξύ του Θανάση Γικόνογλου και του Άγγελου Τόλκα για το ποιος θα κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, οι τότε σταυροδοσία διαμορφώθηκε ως εξής:
1  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19.284
2  ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΜΟΣΧΟΥ 13.966
3  ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 11.667
4  ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 10.422
5  ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 8.154
6  ΧΑΡΙΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 7.559


Τώρα, δεδομένης της αναμονής για πολύ μικρότερα ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και την απουσία των Μούρνου, Ταχματζίδη και Χαρίση (που έχουν και οι τρεις μαζί το αξιοσέβαστο αριθμό των 26.000 σταυρών περίπου), τα δεδομένα τροποποιήθηκαν. 
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου όμως, ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα καταφέρει με διαφορά να κερδίσει και πάλι την προτίμηση όσων ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ο Θανάσης Γικόνογλου θα διατηρήσει (με την αναλογική μείωση φυσικά) αρκετή από την δυναμική που είχε και το 2009, ενώ ο Άγγελος Τόλκας ή θα παραμείνει στα ίδια ποσοστά του (ίσως και απειλήσει τον Θανάση Γικόνογλου) ή θα εισπράξει την δυσαρέσκεια της Νάουσας που αναμένεται να κάνει μεγάλη στροφή στα αριστερά, οπότε το προπύργιο του θα τον… κρεμάσει.
Όπως γράψαμε και στο παρελθόν, όσο οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι δεν ξεκαθαρίζουν, τόσο πιο πολύ εδραιώνεται η δυναμική του κάθε υποψηφίου, αφού δεν θα καταφέρουν οι νέοι υποψήφιοι (λόγω χρόνου κυρίως) να αποκτήσουν αξιοσημείωτα ποσοστά…
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα