Η «Βασίλισσα του βορρά» έμεινε στο 0-0 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και του έσπασε το σερί των 14 νικών σε 14 εντός έδρας παιχνίδια. Όσοι περίμεναν να δουν καλό θέαμα στο πρώτο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Football League, έμειναν με… την όρεξη, καθώς το παιχνίδι ήταν τουλάχιστον μέτριο. Εξάλλου ο ρυθμός του ματς ήταν ισορροπημένος, ενώ οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα… δάχτυλα του ενός χεριού!  

Πιο απειλητική πάντως ήταν η φιλοξενούμενη Βέροια, καθώς της ακυρώθηκε το γκολ του Καντί στο 30′, για επιθετικό φάουλ πάνω στον Κουτσόπουλο, τη στιγμή που η ομάδα του Καλαϊτζίδη είχε άλλη μία καλή φάση στο 20′, με την κεφαλιά του Καλί. Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά, παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σχεδόν καμία κλασσική ευκαιρία, προσπαθώντας να απειλήσουν τον Καντιμοίρη κυρίως με μακρινά σουτ (από ένα οι Πόνσε, Μουνάφο και Μπαλού).

Στην επανάληψη ο Πανθρακικός ξεκίνησε πιο δυνατά και μόλις στο 49 λεπτό, είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Μπέλιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Κοντογουλίδη να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Παντελίδη γενικά είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στο δεύτερο μέρος, με τη Βέροια από την πλευρά της να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις και να έχει μια καλή στιγμή στο 63’, όταν ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε το αδύναμο πλασέ του Καντί μέσα από την περιοχή.

Οι «πράσινοι» είχαν μια νέα καλή ευκαιρία στο 71’, με τον Καντιμοίρη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ το γύρισμα του Χρήστο από αριστερά, ωστόσο στα λεπτά που απέμεναν ως το τέλος της αναμέτρησης, δε μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Τελικά το 0-0 παρέμεινε ως τη λήξη του αγώνα, με τη Βέροια να παραμένει με 60 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League και τον Πανθρακικό να χάνει για πρώτη φορά βαθμούς στην έδρα του τη φετινή σεζόν, μετά από 14 συνεχόμενες νίκες.

Πανθρακικός (Σ. Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Στάθης, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Χρήστου, Μπαλού, Μουνάφο, Μπέλιτς (59′ Χλωρός), Πόνσε (73′ Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Κοντογουλίδης (84′ Σουλτανίδης).

Βέροια (Δ. Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Λανγκλέ (62′ Καλτσάς), Ολαϊτάν (89′ Ολισαντέμπε), Καλογέρης, Μπαργκάν (75′ Μπουλούτ), Βεργώνης, Καντί.

Πηγή: flnews.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα