Την 1η Απριλίου –κι αυτό δεν είναι ψέμα, έκλεισε τον πρώτο του χρόνο το πρώτο Ελληνικό site με αυστηρά κωμικό περιεχόμενο. Με κωμικές σειρές σε συνέχειες , αυτοτελή σκετς, stand up comedy , σάτιρα, blogs και ταινίες μικρού μήκους φτιαγμένες τόσο από τους δημιουργούς όσο και από το φανατικό κοινό του, το Comedy Lab φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει .

Οι μικρές ¨ενέσεις¨ γέλιου στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, μπορούν να χρησιμεύσουν ως μέσο εκτόνωσης και θεραπείας του άγχους μας, ενώ η σάτιρα δεν αποτελεί μόνο μέσο διασκέδασης, αλλά και μέσο ανάπτυξης της δημοκρατίας σε υγιέστερη μορφή.

Για όσους δεν γνωρίζουν και θέλουν να μάθουν τι ακριβώς είναι το Comedy Lab, απαντήσεις δίνουν οι δημιουργοί του στη συνέντευξη που ακολουθεί:

Τι είναι το Comedy Lab;

Είναι το πρώτο site στην Ελλάδα με πρωτότυπο κωμικό περιεχόμενο. Είναι μία ομάδα ανθρώπων με κοινή αγάπη για την κωμωδία και τη σάτιρα αλλά και μια ιντερνετική κοινότητα βίντεο για όσους φτιάχνουν και όσους αγαπούν την κωμωδία.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την αρχική ιδέα (δημιουργοί-συνεργάτες). Πώς ξεκίνησε η προσπάθεια και ποιοί ήταν οι στόχοι σας;

Το COMEDY LAB πρόκειται για μια αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια των δημιουργών της (της ομάδας που έφτιαξε τα ΣΚΕΡΤΣΑΚΙΑ και τα ΣΦΗΝΑΚΙΑ εμπλουτισμένης με νέα πρόσωπα τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα).

Στην προσπάθεια συμμετέχουν οι Ερμόλαος Ματθαίου, Γιάννης Δρακόπουλος, Γιώργος Χατζηπαύλου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Σίλας Σεραφείμ, Ανδριάνα Χαλκίδη, Αλκμήνη Σταθάτου από τους «βετεράνους», ενώ έχουν προστεθεί και οι Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, ο Mikeius με το Μπραφ, ο Άλεξ Τιτκώβ και οι Τoon Posers με τα σουρεαλιστικά animation τους.

Πίσω από τις κάμερες δουλεύουν 6-7 μόνιμοι συνεργάτες, ενώ περιοδικά συνεισφέρουν αρκετοί ακόμα.

Το COMEDY LAB έχει σαν στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε κωμικούς, ηθοποιούς, στανταπάδες, κινηματογραφιστές και μουσικούς να παράγουν, διανείμουν και να αμειφθούν για πρωτότυπο κωμικό περιεχόμενο.

Θα προβάλει τη δουλειά ανεξάρτητων δημιουργών, που θα παρουσιάσουν τη νέα γενιά κωμικού περιεχομένου, φτιάχνοντας περιεχόμενο για το site ComedyLab.gr , αλλά και για διανομή σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Παράλληλα θα δώσει στο κοινό τη δυνατότητα να βλέπουν το κωμικό περιεχόμενο όπου, όπως και όποτε θέλουν και να αναδείξουν τα ταλέντα του μέλλοντος.

Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο Comedy Lab, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, το πόρταλ είναι πάντα ανοιχτό.

Σε ποιο κοινό απευθύνεστε; Πώς θα θέλατε να αλληλεπιδρά το κοινό μαζί σας; Είστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα συμμετοχή του κοινού στην προσπάθειά σας;

Απευθυνόμαστε σε όσους ψάχνουν να γελάσουν στη διάρκεια της ημέρας τους, αλλά και να αλληλεπιδράσουν με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και γούστα στο χώρο της κωμωδίας.

Έχουμε το πλεονέκτημα να «ανεβάζουμε» περιεχόμενο που δεν θα έπαιζε ποτέ στην τηλεόραση, οπότε έχουμε δημιουργήσει και ένα αρκετά πιστό κοινό, που δε βρίσκει κάτι τέτοιο σε άλλα site.

Είχατε ως πρότυπο, ανάλογες εκπομπές του εξωτερικού; π.χ. Βρετανικό Comedy Lab ή κάτι άλλο;

Κυρίως ανάλογες σελίδες χιουμοριστικού περιεχομένου, όπως το College Humor, το Funny or Die, και πολλές άλλες. Το διαδίκτυο επιτρέπει ακόμα και σε μικρές ομάδες να προβάλλουν τη δουλειά τους σε δυνητικά μεγάλα κοινά. Εμείς βέβαια δεν έχουμε το πλεονέκτημα της γλώσσας.

Είστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία σας, ένα χρόνο μετά την πρώτη δοκιμαστική “εκπομπή” ;

Όσον αφορά την επισκεψιμότητα και την αναγνώριση από το κοινό, αρκετά ευχαριστημένοι. Δυστυχώς συμπέσαμε με την κρίση που ταλανίζει τη χώρα, οπότε δεν έχουμε και την οικονομική «αναγνώριση» που θα μας επιτρέψει να κάνουμε περισσότερες παραγωγές αλλά και να αμείψουμε τους συντελεστές μας.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι-φιλοδοξίες σας; π.χ. θα θέλατε να κάνετε ταινίες ή σειρές βασισμένες σε κάποια σκετς του Comedy Lab;

Είμαστε πιστά αφοσιωμένοι στο internet. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεπεράσει την τηλεόραση σε πολλά επίπεδα, ειδικά όταν διαδοθούν οι «έξυπνες» τηλεοράσεις που συνδέονται με το internet.

 Κάντε στο νέο official facebook page του MIKEIUS

Μ’ αυτή τη λογική, οποιαδήποτε ιδέα κι αν έχουμε προτεραιότητά μας είναι να παραχθεί για το internet . Αν βέβαια μπορούμε να την «λανσάρουμε» και σε άλλα μέσα φυσικά και θα το κάνουμε.

Η μεγαλύτερη χαρά του δημιουργού είναι να μοιράζεται το έργο του με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακροατήριο.

 Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα