Μετά από την κατάκτηση του τουρνουά τένις της Στουτγκάρδης (το Porsche Grand Prix), η Ρωσίδα τενίστρια, Μαρία Σαράποβα, δηλώνει πανέτοιμη για το επερχόμενο Ρολάν Γκαρός.

Η Σαράποβα, όχι μόνο κατάφερε να σπάσει την κακοδαιμονία και το αρνητικό ρεκόρ που είχε αποκτήσει κόντρα στην Βικτόρια Αζαρένκα (Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης), επικρατώντας της με 2-0 σετ (6-1, 6-4) στον τελικό του Porsche Grand Prix, αλλά έφυγε πλουσιότερη κατά 115.000 δολάρια και με μία ολοκαίνουρια Porsche Carrera, για να απολαμβάνει τις βόλτες της.

Η Ρωσίδα πανηγύρισε αισίως τον 25ο τίτλο στην καριέρα της και τον 1ο για τη φετινή χρονιά (2012). Η χωμάτινη επιφάνεια δεν φαίνεται άλλωστε να πηγαίνει πολύ στην Σαράποβα, αφού μετράει μόλις έναν ακόμα τίτλο, αυτόν από το τουρνουά της Ρώμης, την περσινή χρονιά. Η απόδοση της Ρωσίδας πρωταθλήτριας ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένη, με καλύτερο στοιχείο της τα δυνατά σέρβις, που τις έδωσαν 8 άσσους και την βοήθησαν στην κατάκτηση αυτού του τουρνουά.

Μετά την από αυτήν την σημαντική νίκη για την «Μασα» (όπως την φωνάζουν χαϊδευτικά) στον τελικό απέναντι στην Αζαρένκα αλλά και τα πανηγύρια του τίτλου, η Ρωσίδα δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά με πολύ καλές συμμετοχές, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που το κατέκτησα. Φέτος ήρθα στην Ευρώπη λίγο πιο νωρίς απ’ότι συνήθιζα. Πρόσθεσα τη Στουτγκάρδη στο προγραμμά μου και από φέτος θα έρχομαι κάθε χρόνο. Είχα χάσει στους προηγούμενους τελικούς από τη Βικτόρια και είχα μεγάλο κίνητρο σήμερα. Ήμουν επιθετική αλλά και σταθερή, κάτι που πρέπει να κάνεις απέναντί της. Έπαιξα πολύ έξυπνα στις κρίσιμες στιγμές του ματς».

Από την άλλη, η «χαμένη» του Porsche Grand Prix, Βικτόρια Αζαρένκα δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να ολοκληρώσω έτσι το τουρνουά αυτό αλλά δεν θα κάτσω να βρίσκω δικαιολογίες. Δεν είναι το στυλ μου. Έχασα σήμερα αλλά δεν καταστράφηκε κι ο κόσμος. Υπάρχει ένα άλλο μεγάλο τουρνουά σε μια εβδομάδα (Μαδρίτη) και πρέπει να προετοιμαστώ. Ήταν μια καλή εβδομάδα για μένα. Η Μαρία ήταν πολύ καλή. Όλα τα εύσημα σε εκείνη».

Πηγή : sday.gr