Το αποκεφαλισμένο πτώμα Βρετανού γιατρού του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε στην άκρη ενός δρόμου στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, 4 μήνες μετά την απαγωγή του από τους Ταλιμπάν.

Η αστυνομία της Κουέττα ανέφερε ότι σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στη σωρό αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την δολοφονία, λέγοντας ότι ο γιατρός δολοφονήθηκε γιατί κανείς δεν πλήρωσε τα λύτρα που είχαν ζητηθεί για την απελευθέρωση του.

Αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού δήλωσαν ότι ο 60χρονος γιατρός ήταν επικεφαλής προγράμματος υγείας στην Κουέττα κοντά στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, Άιβς Ντάκορντ, καταδίκασε την δολοφονία χαρακτηρίζοντας την «βάρβαρη ενέργεια» και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλλιαμ Χέιγκ, δήλωσε ότι πρόκειται για «απάνθρωπη και βάρβαρη ενέργεια που στόχευε έναν άνθρωπο του οποίου πρωταρχικός στόχος ήταν να βοηθήσει το λαό του Πακιστάν».  Ο κ. Χέιγκ σημείωσε ότι το Λονδίνο εργαζόταν για να διασφαλίσει την απελευθέρωση του γιατρού.  Την δολοφονία καταδίκασε και η κυβέρνηση του Πακιστάν δεσμευόμενη ότι θα «προσάγει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη».
VOA

Πηγή: skai.gr/VOA