Ούτε 1.000 άοπλοι παρατηρητές δεν φτάνουν για να σταματήσουν μόνοι τους τη βία στη Συρία, τονίζει ο επικεφαλής του σώματος παρατηρητών του ΟΗΕ στη χώρα. Ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, κατά την άφιξή του στη Δαμασκό, κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν την αιματοχυσία, σημειώνοντας ότι η ειρήνη θα επιτευχθεί με κοινή προσπάθεια.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσουν στη χώρα άλλοι 30 παρατηρητές, διπλασιάζοντας τον ήδη υπάρχον αριθμό της αποστολής του ΟΗΕ, ενώ συνολικά θα φτάσουν τους 300.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ακτιβιστές, τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα την Κυριακή. Σύμφωνα με τους ίδιους, από τις 12 Απριλίου έχουν σκοτωθεί 500 άνθρωποι. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στην πόλη Χομς.

Οι δύο πλευρές, κυβέρνηση και αντικαθεστωτικοί, ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για την αιματοχυσία. Οι ακτιβιστές τονίζουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ η κυβέρνηση επισημαίνει ότι για τη βία ευθύνονται ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πηγή: skai.gr