Το «μπλε»… λεωφορείο με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στο «τιμόνι» δεν σταματά!  Η Τσέλσι, θα βρεθεί στο Μόναχο στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τη 19η Μαΐου! Οι Λονδρέζοι, πολλοί θα πουν ότι κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο, αλλά απέκλεισαν τη Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, με το 2-2 στο «Καμπ Νου», ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο!

Θαύμα; Δεκτό. Όπως και να ‘χει, η ιστορία έγραψε. Από το 1-0 του «Στάμφορντ Μπριτζ», μέχρι τη Βαρκελώνη. Και μάλιστα η πέννα… με το μπλε χρώμα θα συνεχίσει να γράφει. Μέχρι τις 19 Μαΐου. Τότε, που στο «Allianz Arena», ο Ντι Ματέο και τα «παιδιά» του θα διεκδικήσουν το τρόπαιο για δεύτερη φορά, μετά από τη σεζόν 2008-2009.

Αντίπαλος των «μπλε», ένας εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπάγερν Μονάχου.

Με τον Τζον Τέρι να αποβάλλεται στο 36ο λεπτό για χτύπημα στον Αλέξις Σάντσες, με τους «μπλαουγκράνα» να προηγούνται με δύο γκολ, να χάνουν πέναλτι, να έχουν δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, η Τσέλσι αποχώρησε από το «Καμπ Νου» με το κεφάλι ψηλά και κρατώντας την αγγλική σημαία ακόμη ψηλότερα!

Ο Ραμίρες στην εκπνοή του πρώτου μέρους και ο Τόρες στο φινάλε, έχοντας περάσει σαν αλλαγή, πέτυχαν τα γκολ του λονδρέζικου σύλλογου και τον οδήγησαν στον τελικό. Εκεί, που ο Ντι Ματέο θα πρέπει να βρει λύσεις για τους Τέρι, Ιβάνοβιτς, Ραμίρες και Μεϊρέλες, με τους τέσσερις να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Α’ ημίχρονο:

Ο Τέρι την καταδίκασε, ο Ραμίρες την έσωσε! Όσο κακό έκανε στην ομάδα του ο Άγγλος αμυντικός με την αποβολή στο 36ο λεπτό, άλλο τόσο έφτιαξε τα πράγματα ο Βραζιλιάνος μέσος. Μέχρι να έρθει όμως το γκολ για τους «μπλε», οι Άγγλοι πέρασαν πολλές δύσκολες στιγμές, αρχής γενομένης από το πρόβλημα που αποκόμισε ο Γκάρι Κέιχιλ στον αριστερό μηρό για να αποχωρήσει χωλαίνοντας στο 13ο λεπτό. Λίγο αργότερα, ήρθε το πρώτο καρδιοχτύπι, με τον Σεσκ Φάμπρεγας και τον Λιονέλ Μέσι να… κρύβουν τη μπάλα και τον τελευταίο να πλασάρει τον Τσεχ για να τον δει όμως να απομακρύνει με το πόδι. Η Τσέλσι έφτασε για πρώτη φορά στα καρέ του Βαλντές και στο 20ο λεπτό λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, αλλά η προσπάθεια του Ιβοριανού από πολύ πλάγια αριστερά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Το αντίθετο, δηλαδή, από την αμέσως επόμενη καλή στιγμή των «μπλαουγκράνα». Ο Κουένκα από αριστερά γύρισε στο ύψος του πέναλτι που περίμενε ο Μπουσκέτς για να κάνει πανεύκολα το 1-0 στο 35’ και ένα λεπτό λεπτό αργότερα, ο Τζον Τέρι έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Λονδρέζων με την απευθείας αποβολή για γονατιά στην πλάτη του Αλέξις Σάντσες. Το αριθμητικό μειονέκτημα και η κακή ψυχολογία έφεραν το 2-0 για τη Μπαρτσελόνα με τον Ινιέστα στο 44’, αλλά οι γηπεδούχοι δεν πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων! Δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, ο Λάμπαρντ «τρύπησε» την άμυνα των Καταλανών με εκπληκτική κάθετη και ο Ραμίρες με τη μια «κρέμασε» τον Βαλντές σε ένα από τα καλύτερα γκολ της χρονιάς για το 2-1!

Β’ ημίχρονο:

Στο πρώτο μέρος ο Τέρι ήταν αυτός που παραλίγο να καταδικάσει την Τσέλσι και στην επανάληψη ο Ντρογκμπά… τον αντέγραψε! Στο 48ο λεπτό ανέτρεψε τον Σεσκ Φάμπρεγας μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι – έπειτα από συνεννόηση με τον επόπτη – έδειξε την άσπρη βούλα κι εκεί έστησε τη μπάλα ο Λιονέλ Μέσι. Ευτυχώς, όμως, για τους παίκτες του Ντι Ματέο, ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και οι «μπλε» διατηρήθηκαν ζωντανοί. Το σενάριο, παρ’ όλα αυτά, ήταν το ίδιο και απαράλλαχτο, αφού οι Λονδρέζοι θα επιδίδονταν σε προσπάθεια να μη λυγίσουν στην ασφυκτική πίεση και τη συνεχή κυκλοφορία της μπάλας από τους «μπλαουγκράνα» στα όρια της περιοχής.

Η διπλή ζώνη άμυνας, έτσι ακριβώς όπως έκανε την εμφάνισή της και στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μεταφέρθηκε στο «Καμπ Νου» μπροστά από τον Πετρ Τσεχ και η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει από πουθενά. Τουλάχιστον χαμηλά. Όταν πια το κατάλαβαν και… κουράστηκαν οι παίκτες του Γκουαρντιόλα, προσπάθησαν να σηκώσουν τη μπάλα αλλά ούτε αυτό είχε θετικό αποτέλεσμα. Όποιος κι αν βρισκόταν στην περιοχή της Τσέλσι κλωτσούσε τη μπάλα… κι όπου πάει. Ο Αλέξις Σάντσες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά προηγουμένως είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Ντάνι Άλβες, ενώ και ο Μέσι στο 82’ με το αριστερό πέτυχε το δοκάρι! Ο Θεός είχε αποφασίσει. Ήθελε την Τσέλσι. Ο Τόρες πήρε το μήνυμά Του. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και τη στιγμή που οι 22 ποδοσφαιριστές ήταν στο μισό γήπεδο της Τσέλι, ο Ισπανός πήρε τη μπάλα, ξεχύθηκε στην επίθεση, πέρασε τον Βαλντές και διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Μασεράνο, Πικέ (26’ Ντάνι Άλβες), Πουγιόλ, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας (74’ Κειτά), Τσάβι, Ινιέστα, Κουένκα (68’ Τέγιο), Μέσι, Σάντσεζ

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ (12’ Μποσίνγκουα), Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μειρέλες, Μάτα (58’ Καλού), Ντρογκμπά (80’ Τόρες)