Για πρώτη φορά μετά το 1996, και τις εκλογές στις οποίες ο Κώστας Σημίτης και ο Μιλτιάδης Έβερτ πρωταγωνίστησαν σε ένα τηλεοπτικό debate με οικοδεσπότη το… μετέπειτα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, οι τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να απουσιάσουν από την προεκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή και τους εκπροσώπους των κομμάτων, δεν κατέληξαν σε ουσιαστικό αποτέλεσμα, κάτι που σημαίνει ότι οδηγούμαστε κατά πιθανότητα σε αναβολή διεξαγωγής debates. Όχι μόνο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και συνολικά των πολιτικών αρχηγών.

Το κλίμα που τείνει να επικρατήσει, οδηγεί στο «κάψιμο» των debates, καθώς εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο το εγχείρημα μιας κοινής παρουσίας «μνημονιακών» και «αντι-μνημονιακών» πολιτικών αρχηγών, μετά την πολωτική στροφή που παρατηρείται στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Και από την πλευρά των τηλεοπτικών σταθμών ωστόσο, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι τα «debates» δεν «θα πουλήσουν», από τη στιγμή που οι όροι οι οποίοι θα τεθούν θα είναι ασφυκτικοί. Όπως συνέβη στο παρελθόν, και είχε ως αποτέλεσμα άνευρους μονολόγους ενώπιον του εκλογικού σώματος.

Του Δημοσθένη Μαρίνου

Πηγή : statesmen.gr