Με στόχο να συγκεντρώσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, τις οποίες στη συνέχεια θα μεταφέρουν ως «αγγελιοφόροι» στις πατρίδες τους, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 40 νέοι από δέκα ευρωπαϊκές χώρες. Οι νέοι, ηλικίας από 18 ετών και άνω, από την Κροατία, την Ουγγαρία, την Τουρκία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και την Ελλάδα, συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Εθελοντισμός».

Το πρόγραμμα διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης με την εποπτεία της αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΕΝΑΟ», στο πλαίσιο του «Youth in action».

Μέσα από ομαδική εργασία, παιχνίδια ρόλων, μελέτες, καταιγισμό ιδεών και καλλιτεχνική δημιουργία οι νέοι θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα εθελοντικής προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, την Κυριακή, 22 Απριλίου, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό μονοπατιών στο δάσος του Σέιχ Σου με τη βοήθεια εθελοντών του δήμου, της άτυπης ομάδας Thessalonistas και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι νέοι θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη έως τις 26 Απριλίου και η παρουσία τους στην πόλη εντάσσεται στις δράσεις που κάνει η διοίκηση του κεντρικού δήμου μετά την κατάκτηση του τίτλου ως «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».

Πηγή : grtrnews.com