Τη φανέλα της τούρκικης ομάδας θα φορέσει για έναν αγώνα η τριπλουνίστρια. Σε έναν άλλο «κόσμο» ίσως να προκαλούσε αντιδράσεις. Σε εκείνον του ποδοσφαίρου, ή έστω του μπάσκετ. Εκεί σίγουρα δεν θα περνούσε ασχολίαστο το γεγονός ότι κάποιος Ελληνας θα φορούσε τη φανέλα ενός τούρκικου συλλόγου. Και ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για αθλητή της ΑΕΚ.

Στον «κόσμο» του στίβου όμως, στον οποίο οι αθλητές δίνουν δύο παράλληλες μάχες- της επιβίωσης εξαιτίας των προβλημάτων και της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες- κάθε τους κίνηση εξετάζεται υπό διαφορετικό πρίσμα. Και γίνεται πιο εύκολα κατανοητή.

Οπως συμβαίνει και με την απόφαση της Βούλας Παπαχρήστου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Νέων της ΑΕΚ θα βγάλει για λίγο τον «δικέφαλο» προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Αφορμή, το Διασυλλογικό πρωτάθλημα της Τουρκίας, που διεξάγεται στις 19-20 Μαΐου.

Οι γείτονες έχουν ρίξει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Και για αυτό οι σύλλογοι δίνουν σεβαστό ποσό κάθε φορά προκειμένου να αποκτήσουν για έναν αγώνα ξένους αθλητές που θα κάνουν πιο δυνατές τις ομάδες τους.

«Αυτό θέλουν δηλαδή; Αυτό με αναγκάζουν να κάνω», είπε ο προπονητής της Παπαχρήστου, Γιώργος Πομάσκι, που εξηγεί πήραν αυτή την απόφαση εξαιτίας των εμποδίων που αντιμετωπίζουν. Δηλαδή τα οικονομικά προβλήματα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι «Δεν λειτουργεί τίποτα! Δεν ξέρουμε αν και πότε θα γίνουν αγώνες», όπως τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, που έπρεπε να κάνει τον προγραμματισμό της αθλήτριας για να προετοιμαστεί για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Πηγή : sday.gr