Η κυβέρνηση της Υεμένης συνεχίζει στο Νότο την επίθεσή της με αμείωτο ρυθμό κατά των ανταρτών. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Σαναά, πολεμικά αεροσκάφη σκότωσαν, στην περιοχή της Λαουντάρ, “τουλάχιστον έξι αντάρτες που έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα”. Στη πόλη της Λαουντάρ, κάτοικοι ανέφεραν ότι υπάρχουν θύματα και στις τάξεις των αμάχων. Από βομβαρδισμό των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων με όλμους, ένα σπίτι καταστράφηκε, με αποτέλεσμα “ένας άμαχος να σκοτωθεί και δύο να τραυματιστούν”.

‘Ομως, κανένας μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να αποσαφηνίσει ποιος έριξε τα πυρά, που σκότωσαν τους αμάχους.

Το τελευταίο διάστημα, από την έντονη δράση των κυβερνητικών στρατευμάτων στην Λαουντάρ έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 200 άνθρωποι.

Πολιτικοί παρατηρητές στη Σαναά σχολιάζουν ότι “στο Νότο της Υεμένης οι αντάρτες αντλούν οφέλη από τις αντικαθεστωτικές μαζικές διαμαρτυρίες, οι οποίες έχουν ήδη συμπληρώσει ένα έτος.Την περασμένη βδομάδα, οι αντάρτες στην περιοχή της Λαουντάρ έκαναν έφοδο σε μια στρατιωτική βάση εκεί.

Οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της φτωχής Υεμένης, ο Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χαντί, είναι πλέον αντιμέτωπος με αποσχιστικές τάσεις του πληθυσμού στο Νότο, αλλά και από την αμφισβήτηση της αρχής του από τους σιίτες αντάρτες στο Βορρά.

Πηγή : real.gr