Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη πριν από λίγο και η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ καταζητείται άλλο ένα άτομο.

Νωρίτερα στη Θες/νικη πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο συλλήψεις.

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία και ένα ξάδελφο του πρώην υπουργού, που φέρεται ως διαχειριστής Off shore εταιρείας.

Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα το απόγευμα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο πλαίσιο έρευνας που αφορούσε στα περιουσιακά του στοιχεία.

Η υπόθεση εμπλουτίσθηκε από στοιχεία που αντλήθηκαν και από τις δικογραφίες για τα υποβρύχια και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Τσοχατζόπουλου αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Για την υπόθεση συνολικά διώκονται τουλάχιστον 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Σε βάρος του και σε βάρος των άλλων εμπλεκομένων προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση ανατέθηκε με βάση πρόσφατο νόμο σε πρόεδρο πρωτοδικών ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά τις ανακρίσεις.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνα που έγινε το πρωί στο σπίτι της κόρης του, Αρετής, βρέθηκαν πλάκες χρυσού.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη, και θα ήταν προτιμότερο να την είχε κάνει νωρίτερα».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρη, πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2009 στην οποία φέρεται να μην συμπεριέλαβε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ζητά επίσης να παραμείνουν σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί όπως η εγγύηση 150.000 ευρώ, η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η δέσμευση του επίμαχου ακινήτου.

Πηγή: skai.gr