Στο «σκοτάδι» βρίσκεται από χθες το δημαρχείο Αμυνταίου, καθώς η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη, όλα ξεκίνησαν όταν η ΔΕΗ έστειλε ένα ένταλμα πληρωμής με το ποσό των 40.000 ευρώ που φέρεται να όφειλε ο Δήμος του νομού Φλώρινας στην Επιχείρηση.

«Αμέσως έστειλα επιστολή στην ΔΕΗ, λέγοντας ότι δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε το ποσό, εφόσον, όμως, μάς αποσταλεί αναλυτικός λογαριασμός, απ’ όπου να προκύπτει η απαίτηση αυτή της ΔΕΗ» δηλώνει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αντί απαντήσεως, η ΔΕΗ ξαφνικά προέβη στην διακοπή ρεύματος στο Δημαρχείο μας, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι διοικητικές και άλλες εργασίες του, που βασίζονται στο ρεύμα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

Ο κ. Ιωσηφίδης ανέφερε παράλληλα πως έχει και την ιδιότητα του προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας, το οποίο αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Τέλος, προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες ο Δήμος Αμυνταίου θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς, όπως είπε, η ΔΕΗ και η πολιτεία συμπεριφέρονται σαν «κατακτητές» στην περιοχή.

Πηγή: energypress.gr