Το Ιράν εκτιμά πως οι συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα που θα επαναληφθούν το Σάββατο στην Κωσταντινούπολη, θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια λύση, αν οι μεγάλες δυνάμεις δείξουν ειλικρίνεια.

“Ελπίζουμε πως οι 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) θα προσέλθουν με ειλικρίνεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εμείς θα κάνουμε επίσης μια ειλικρινή προσπάθεια για να καταλήξουν και οι δύο πλευρές σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη συμφωνία”, τόνισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, στην ιστοσελίδα του ιρανικού κοινοβουλίου.

Η Τεχεράνη και οι μεγάλες δυνάμεις θα επαναλάβουν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη τις συνομιλίες τους σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση μέσω διαπραγματεύσεων στην κρίση που έχει προκαλέσει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Τεχεράνη επιθυμεί οι συνομιλίες να καταλήξουν σε συμφωνία η οποία “θα επιτρέπει στο Ιράν διατηρήσει τα δικαιώματά του στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας και να μειώσει τις ανησυχίες της ομάδας 5+1″για τις ιρανικές προθέσεις, πρόσθεσε ο Σαλάχι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πηγή: real.gr