Αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων είναι η κυβέρνηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Προηγήθηκε η σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με υπουργούς, μεταξύ των οποίων οι Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση θεωρεί εντελώς αδικαιολόγητη την πραγματοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών.

Το απόγευμα της Κυριακής σε κλίμα μεγάλης έντασης διεξήχθη η συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με την ΠΝΟ, ενόψει της προγραμματισμένης απεργίας της ΠΝΟ την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη.

Η υπουργός κατήγγειλε το ΚΚΕ για άκαμπτη στάση, προειλημμένες αποφάσεις και απειλές για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον με κάθε τρόπο.

«Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργείου, ωστόσο θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε», δηλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ κατήγγειλαν από την πλευρά τους την υπουργό για παρέμβαση στον συνδικαλιστικό φορέα των ναυτικών. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου, τόνισε ότι «για εμάς ισχύει η απεργία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Η πραγματοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών, ιδιαίτερα μετά τις σημερινές γραπτές δεσμεύσεις του Υπουργείου, είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου με την συνδικαλιστική τους ηγεσία και έχει αντιμετωπίσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο τα προβλήματα που έχουν τεθεί. Καλούμε την ΠΝΟ να αναλάβει τις ευθύνες της αναλογιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, το βαρύ πλήγμα στον τουρισμό ενόψει μάλιστα του Πάσχα, τους κινδύνους που δημιουργούνται για την δημόσια υγεία, τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις και την αναστάτωση της οικονομικής ζωής των νησιών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, καθώς και την αρνητική εικόνα για τη χώρα που προβάλλεται διεθνώς.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων».

Πηγή: skai.gr