Ο Ολυμπιακός την οργάνωσε, η Κέρκυρα την χάρηκε! Η γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετετράπη σε αποδοκιμασίες, καθώς οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη και νίκησαν 1-0 Οι «ερυθρόλευκοι», η αλήθεια είναι ότι δεν… φόρτσαραν για το τρίποντο (μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο τελικός Κυπέλλου). Το πρωτάθλημα, άλλωστε, είχε ήδη μπει στην τροπαιοθήκη του συλλόγου και άπαντες προτίμησαν να το διασκεδάσουν μαζί με τους οπαδούς που γέμισαν ακόμη μία φορά το φαληρικό γήπεδο! Βέβαια, στο τέλος της αναμέτρησης δεν έλειψαν οι… μουρμούρες από την εξέδρα. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Ορμπάιθ.

Από τη μεριά τους, οι νησιώτες «χτύπησαν» στα ίσα το ματς και κατάφεραν να πάρουν το σπουδαίο διπλό, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ιωάννου στο 80’. Έπειτα μάλιστα και από την ισοπαλία του Εργοτέλη στο ματς με τη Δόξα Δράμας, η σωτηρία απέχει δύο βαθμούς, ενώ εκκρεμεί και η μεταξύ τους κόντρα!

Το ματς

Χαμηλό τέμπο και λίγες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Κέρκυρας, χωρίς να τα καταφέρνει. Οι φιλοξενούμενοι αμυνόμενοι σε δύο ζώνες λίγα μέτρα μπροστά από την εστία τους δεν έδιναν την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε να πλησιάσουν.

Αποτέλεσμα αυτού; Όλες οι ευκαιρίες από την πλευρά του Ολυμπιακού με καλύτερη στιγμή στο 29ο λεπτό από λάθος των παικτών της Κέρκυρας.

Ο Μιραλάς δέχθηκε την… πάσα από τους παίκτες της Κέρκυρας. Κατευθύνθηκε προς τη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που έκανε δεν ανησύχησε τον Αναστασόπουλο. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απέκρουσε και έδιωξε την μπάλα.

Νωρίτερα, στο 14ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν φύγει στην αντεπίθεση, με τον διαιτητή όμως να σταματά τον Τζεμπούρ υποδεικνύοντας οφ-σάιντ. Από το βίντεο φάνηκε πως ο Αλγερινός δεν ήταν εκτός θέσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στα πρώτα λεπτά, οι Πειραιώτες πίεσαν περισσότερο και αναζήτησαν ξανά το γκολ. Μάταια όμως καθώς οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν απροσπέλαστοι και «καθάριζαν» όλους τους κινδύνους. Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι γίνονταν ολοένα και πιο νευρικοί, με αποτέλεσμα να… χάνουν στην τελική προσπάθεια. Στην καλύτερη στιγμή τους, ο Ορμπάιθ σημάδεψε το δοκάρι στο 75’!

Και αν κανείς νόμιζε ότι από αυτή τη φάση, οι παίκτες του Βαλβέρδε θα έπαιρναν ώθηση, έκαναν λάθος, πολύ απλά διότι πέντε λεπτά αργότερα ο Ιωάννου έκανε το 1-0 και έριξε τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, εξαιτίας της αποβολής του Κοντοδήμου στο 95.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο (72′ Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (56′ Καζίμ-Ρίτσαρντς), Αμπντούν (75′ Μακούν), Μιραλάς, Τζιμπούρ.

Κέρκυρα (Τιμόθεος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Βέντζελ, Καλαντζής (80′ Λαμπρόπουλος), Μίχος, Αγρίτης (60′ Γραμμόζης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (72′ Γιάντσης), Ηλιάδης.

Πηγή: sday.gr