Στην ενίσχυση του περιεχομένου που προσφέρει στους χρήστες της προχωρά η Google μέσα από τη συμφωνία της με την Paramount, βάση της οποίας 500 ταινίες της μεγάλης κινηματογραφικής εταιρείας θα προβάλλονται μέσω του YouTube και του Google Play.

Στη συμφωνία δεν αναφέρεται ποιες ταινίες περιλαμβάνονται, αλλά οι 500 ταινίες αποτελούν περισσότερες από τις μισές που έχει γυρίσει η Paramount από την δεκαετία του 50.

Το νέο περιεχόμενο, στο οποίο αρχικά τουλάχιστον θα έχουν πρόσβαση οι χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα αρχίσει να προστίθεται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες στις βιβλιοθήκες ταινιών του YouTube και του ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών Google Play, πρώην Android Market.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, το YouTube διατηρεί πλέον συνεργασίες περιεχομένου με πέντε από τα έξι μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο, και η βιβλιοθήκη ταινιών του -από την οποία οι χρήστες μπορούν να “δανείζονται” ταινίες- αριθμεί 9.000 ταινίες.

Η Paramount είναι η δεύτερη παλαιότερη κινηματογραφική εταιρεία, με 100ετή ιστορία και έχει εδώ καιρό προχωρήσει σε νέες κινήσεις που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα streaming των ταινιών της από την ιστοσελίδα της, καθώς και μέσω smartphones με αντίστοιχες εφαρμογές για iPhone και Windows Phone 7.

Πηγή : neo2.gr