Πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης υλοποιεί ο δήμος ιεράπετρας στην Κρήτη, στο πλαίσιο της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σε πρώτο στάδιο έχει γίνει προμήθεια 300 ειδικών κάδων κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων χωρητικότητας 330 λίτρων, οι οποίοι θα διατεθούν σε δημότες, εντελώς δωρεάν, με στόχο τη μείωση του όγκου των οικιακών αποβλήτων και την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας λιπάσματος.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα κατά την οποία θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα και πώς θα πρέπει να δρουν οι δημότες.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια κι αυτό είναι εξαιρετικά θετικό στοιχείο» δηλώνει ο δήμαρχος Σήφης Αναστασάκης.

«Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και υπάρχει η πρόθεση να συνεχιστεί γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσουμε να μειώσουμε την ποσότητα των απορριμμάτων». Με τον τρόπο αυτόν προστατεύουμε το περιβάλλον, αξιοποιούμε τα υπολείμματα τροφών και εξοικονομούμε φυσικούς και οικονομικούς πόρους. Θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του προγράμματος, όμως θεωρώ πως θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Πηγή: energypress.gr