Μεγάλη νίκη της «βασίλισσας του βορρά» επί του Βύζαντα μέσα στα Μέγαρα. Οι Βεροιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν με 2 όμορφα γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. ενώ στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν και τρίτο γκολ. Το 0-1 για τη Βέροια έγινε στο 13′ με τον Καλογέρη να νικά τον Κοτταρά από κοντά.    
Η φάση ξεκίνησε με ένα φάουλ του Γεωργιάδη, από αριστερά, ο Κοτταράς έδιωξε λανθασμένα με γροθιές, ο Ολαϊτάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το ψαλιδάκι, η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Καλογέρη και ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 20′ 0-2 η Βέροια, με ωραία κομπίνα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ολαϊτάν μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε την παράλληλη πάσα και ο Κάντι εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία.

Στο 51′ Κόρνερ του Ντιέ, νέα λάθος έξοδος του Κοτταρά, ο Ολαϊτάν πήρε το ριμπάουντ και με σουτ στον πρώτο χρόνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-3. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με αυτογκόλ του αμυντικού της Βέροιας Δημήτρη Σαμαρά έπειτα από σουτ του Οικονομόπουλου, που κόντραρε στο σώμα του και κατέληξε στην δεξιά γωνιά του Καντιμοιρη.

Η μεγάλη αυτή νίκη της Βέροιας ήταν η καλύτερη απάντηση στους επικριτές της για την εντός έδρας ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική . Η «βασίλισσα» πλέον είναι μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα έπειτα και από την εντός έδρας ήττα του Πλατανιά από την Παναχαϊκή με 0-2.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή της Βασίλισσας δε θα γυρίσει στη Βέροια, αλλά θα μεταβεί στην Πάτρα, για τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα που δίνει με την Παναχαϊκή την Τετάρτη.

 Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

90+3′ Σέντρα σουτ του Λίτση, ο Καντιμοίρης με υπερένταση σε κόρνερ. Λήξη αγώνα.

*** Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

89′ Δεύτερη αλλαγή για τη Βέροια, στη θέση του Ντιέ, ο Καπίας.

88′ Πρώτη αλλαγή για τη Βέροια, στη θέση του Μπαργκάν, πέρασε ο Πασάς.

79′ Τρίτη αλλαγή για τον Βύζαντα, ο Λίτσης στη θέση του Τριάντου.

77′ Τετ α τετ του Μπαργκάν, το πλασέ του όμως πέρασε άουτ. Κλασική ευκαιρία για τη Βέροια.

74′ Μάτωσε ο Ολαϊτάν και για λίγο με δέκα η Βέροια, συνεχίζει να πιέζει ο Βύζας, το κόρνερ όμως από αριστερά κατέληξε με ένα σουτ άουτ του Μωυσίδης.

67′ Πιέζει ο Βύζας που έχει ανέβει, σουτ του Παυλίδη έξω από την περιοχή, μεγάλη απόκρουση του Καντιμοίρη με εκτίναξη σε κόρνερ.

66′ Σε καλή θέση ο Ηλιόπουλος, δεν προλαβαίνει να πλασάρει όπως θέλει από την καίρια παρέμβαση του Σαμαρά.

65′ Λάθος εκτίμηση του Καντιμοίρη σε μία μακρινή σέντρα του Τριάντου, τελικά ο γκολκίπερ της Βέροιας με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

64′ Ολος ο πάγκος της Βέροιας στο πόδι, για ένα οφσάιντ που υπέδειξε ο δεύτερος βοηθός στον Μπαργκάν, σε μία επικίνδυνη αντεπίθεση της «Βασίλισσας» που θα μπορούσε να προκύψει κλασικό τετ α τετ.

59′ ΓΚΟΛ!!! Μειώνει 1-3 ο Οικονομόπουλος, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Σαμαρά και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη.

56′ Κίτρινη κάρτα στον Λανγκλέ.

51′ ΓΚΟΛ!!! Κόρνερ του Ντιέ, νέα λάθος έξοδος του Κοτταρά, ο Ολαϊτάν πήρε το ριμπάουντ έκανε το σουτ στον πρώτο χρόνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Καλογέρης ευρισκόμενος στην πορεία της μπάλας έκανε το 0-3.

*** Προσωρινή διακοπή στον αγώνα εξαιτίας της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ενός σκύλου, τον οποίο «μάζεψε» ο αναπληρωματικός γκολκίπερ του Βύζαντα, Μητρογιάννης.

48′ Σέντρα του Τριάντου, κακή έξοδος του Καντιμοίρη, τελικά ο γκολκίπερ της Βέροιας με τη γροθιά έδιωξε σε κόρνερ, την προσπάθεια για ανάποδη κεφαλιά του Ηλιόπουλου.

46′ Εναρξη δευτέρου μέρους.

*** Δύο αλλαγές για τον Βύζαντα, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στις θέσεις των Γεωργακόπουλου, Πέτρου, πέρασαν οι Οικονομόπουλος και Ροβίθης.

*** Με τον Κοτταρά τα έβαλαν οι φίλοι του Βύζαντα κατά την είσοδο των ομάδων στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του πρώτου μέρους. Ηταν αρκετές οι αποδοκιμασίες, ενώ ορισμένοι εκ των οπαδών έκαναν παράπονα στον κ. Κοσσυφάκη, ο οποίος πάντως υπερασπίστηκε τον Κοτταρά.

45+1′ Λήξη ημιχρόνου.

45′ Ωραία αντεπίθεση της Βέροιας, ο Αμαραντίδης, βρήκε τον Λανγκλέ, αυτός έστρωσε στον Ολαϊτάν, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε ψηλά άουτ.

44′ Φάουλ του Ντιέ, η μπάλα στην αγκαλιά του Κοτταρά που είχε καλή τοποθέτηση.

*** Ο Βύζας ανέβηκε μετά το 35′, προσπάθησε να πιέσει, αλλά η Βέροια αναχαίτισε σχετικά εύκολα τις επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων.

41′ Κίτρινη κάρτα στον Μπαργκάν γιατί απομάκρυνε τη μπάλα ενώ αυτή είχε βγει πλάγιο.

37′ Κίτρινη κάρτα στον Καλογέρη, για μαρκάρισμα στον Ηλιόπουλο.

*** Ο εκνευρισμός στους παίκτες του Βύζαντα είναι διάχυτος, εντελώς αντίθετο το σκηνικό στη Βέροια. Παρόλα αυτά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης παραμένει όρθιος από την αρχή του αγώνα και δίνει οδηγίες.

33′ Κίτρινη στον Παυλίδη για μαρκάρισμα στον Καλογέρη.

31′ Σουτ του Γεωργακόπουλου λίγο έξω από την περιοχή, παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Σαμαρά, η μπάλα έφυγε άουτ. Καλή στιγμή για τον Βύζαντα.
*** Η Βέροια κινείται με άνεση στον αγωνιστικό χώρο, έχει εξαιρετική ανάπτυξη από τα άκρα κυρίως από το δεξιό με τον Ολαϊτάν, ενώ έχει πλέον κερδίσει κατά κράτος και τη μάχη του κέντρου με τους Ντιέ και Καλογέρη. Η «Βασίλισσα» παίζει με κλασικό 4-4-2, ενώ ο Βύζας έχει επιλέξει ένα σχηματισμό σε 4-2-3-1 και αιχμή του δόρατος τον Ηλιόπουλο.

20′ ΓΚΟΛ!!! 0-2 η Βέροια, με ωραία κομπίνα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ολαϊτάν μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε την παράλληλη πάσα και ο Κάντι εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία.

*** Καλό παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο η Βέροια έχει δείξει με το καλημέρα τις επιθετικές της αρετές, αλλά και ο Βύζας που δεν παίζει κλειστά βοηθά στο να υπάρχει ρυθμός και όχι πολλές διακοπές.

17′ Καλή επιθετική προσπάθεια για τον Βύζαντα, με τον Ηλιόπουλο να μπαίνει μέσα στην περιοχή από δεξία, αλλά το πλασέ του δεν είχε δύναμη, μπλόκαρε εύκολα και σταθερά ο Καντιμοίρης.

13′ ΓΚΟΛ!!! 0-1  για τη Βέροια με τον Καλογέρη να νικά τον Κοτταρά από κοντά. Η φάση ξεκίνησε με ένα φάουλ του Γεωργιάδη, από αριστερά, ο Κοτταράς έδιωξε λανθασμένα με γροθιές, ο Ολαϊτάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το ψαλιδάκι, η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Καλογέρη και ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής.

10′ Καλή εκτέλεση από τον Ντιέ, ο Κοτταράς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά, στη φάση μπήκε και ο Σαμαράς, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

9′ Κόρνερ για τη Βέροια.

3′ Σέντρα του Παυλίδη, η μπάλα έφτασε στον Ηλιόπουλο που έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα δεν πήρε δύναμη και μπλόκαρε εύκολα ο Καντιμοίρης.

1′ Στη σέντρα ο Βύζας.

* Αρκετό κρύο και δυνατός αέρας. θα δυσκολέψει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

* Υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση, αλλά τώρα όλα είναι έτοιμα για την παρουσιάση των ομάδων. Η Βέροια με τα κλασικά της χρώματα (κυανέρυθρα), ο Βύζας προτίμησε τα λευκά.

* Να σημειωθεί ότι ο Βύζας στον πάγκο του έχει δύο τερματοφύλακες.

* Η Βέροια ούσα επτά σερί αγωνιστικές αήττητη εάν περάσει από τα Μέγαρα, που είναι από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας, τότε θα κάνει αποφασιστικό βήμα ανόδου. Ο Βύζας από την πλευρά του είναι πέντε σερί ματς έντος έδρας αήττητος και παλεύει για τη σωτηρία του με όπλο την καλή του παρουσία τα Μέγαρα.

* Το παιχνίδι παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο ο κόσμος στις εξέδρες είναι λιγοστός προς το παρόν. Περίπου 300-350 άτομα. Δεν έχει βοηθήσει βέβαια και ο καιρός. Κατά διαστήματα υπάρχει ψιλόβροχο. Ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ βαρύς, ως γνωστόν βέβαια εδώ στα Μέγαρα.

Οι συνθέσεις:

Βύζας (Δημήτρης Οικονόμου): Κοτταράς, Φραγκής, Τριάντος (79′ Λίτσης), Χάλαρης, Πέτρου (46′ Οικονομόπουλος), Μωυσίδης, Παυλίδης, Χριστοφιλέας, Φαρούκ, Ηλιόπουλος, Γεωργακόπουλος (46′ Ροβίθης).

Πάγκος: Μητρογιάννης, Μιχελής, Οικονομόπουλος, Νταντάμης, Λίτσης, Ροβίθης.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Κάλι, Σαμαράς, Μπαργκάν (88′ Πασάς), Λανγκλέ, Ντιέ (89′ Καπίας), Ολαϊτάν, Κάντι, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης.

Πάγκος: Κοτταρίδης, Τζημογιάννης, Καλτσάς, Πασάς, Λαναρής, Καπίας, Βεργώνης.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Πλακογιάννης (Δωδ/νήσου), Σταυρουλάκης (Ρέθυμνου)

4ος: Αποστολόπουλος (Ηλείας)


Επιμέλεια: Γιάννης Ιωαννίδης

Το φίλμ του αγώνα από το www.flnews.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα