Την πανελλαδική χαμηλή πορεία φαίνεται πως ακολουθούν και στην Ημαθία τα κόμματα της “δεξιάς πολυκατοικίας” ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗ.ΣΥ., του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη, αντίστοιχα. Το μεν ΛΑ.Ο.Σ., μετά τις κωλοτούμπες του προέδρου του και το σκάνδαλο με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας του κόμματος στις περασμένες Περιφερειακές εκλογές Μάρκο Καραμπέρη, όλα δείχνουν πως θα κατακτήσει ποσοστά ακόμα και κάτω της.. βάσης (3%), ενώ από την άλλη η “Δημοκρατική Συμμαχία”, παρά το γεγονός ότι διακρίνουμε εντός της ομάδας της αρκετά αξιόλογα πρόσωπα, δεν δείχνει να έχει μεγάλη απήχηση.  

Από την άλλη, το νέο… διαμέρισμα, του Πάνου Καμμένου, όλα δείχνουν πως ίσως μείνει “ξενοίκιαστο”, καθώς θα περιμέναμε ένα μήνα και κάτι πριν τις εκλογές να υπάρξει κάποια ουσιαστική κίνηση. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου απίθανο, να πάρει ένα σεβαστό ποσοστό, όχι όμως τόσο με θετικές ψήφους υπέρ του, όσο αρνητικές ψήφους εναντίον της Ν.Δ.
Όπως και να έχει, οι επιλογές όσων κινούνται στον συγκεκριμένο ιδεολογικό (λέμε τώρα!) χώρο, θα μπορούσαν να κωδικοποιηθούν ως εξής:

ΝΔ: Ψήφος για να γίνει ο Αντώνης πρωθυπουργός – Συνυπέγραψε το Μνημόνιο και θα το εφαρμόσει πιστά. Συνέχεια της ίδιας πολιτικής, με – υποθετικά και κατά δήλωσή του – ορθότερο τρόπο.
ΛΑ.ΟΣ.: Ψήφος για να κρατηθεί ο Καρατζαφέρης στα πράγματα και να συνεχίσει τα… ζογκλερικά! Στήριξε αρχικά το Μνημόνιο, μετά το σκέφτηκε, μετά του τάχθηκαν υπουργεία στο κόμμα και το ξανασκέφτηκε, αλλά μετά στάθηκε… βράχος εναντίον του Μνημονίου, φτάνοντας να διαγράψει τα πρωτοπαλίκαρά του (φευ!) επειδή το υπερψήφισαν.
ΔΗ.ΣΥ.: Ψήφος στην Ντόρα για να έχει λόγο στο νέο σχήμα. Από την πρώτη στιγμή ψήφισε Μνημόνια και Συμβάσεις με την Τρόικα. Παρόμοια τελική στάση με τη ΝΔ, πλην όμως σταθερή από την αρχή υπέρ του Μνημονίου, σε αντίθεση με τη ΝΔ που της προέκυψε ως… εθνική ανάγκη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Μετά από χρόνια εγκλεισμού στο γαλάζιο… μαντρί, ο Πάνος Καμμένος επαναστάτησε κατά του Μνημονίου και διεκδικεί τις αντιμνημονιακές ψήφους.
Συνεπώς: ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ. υπέρ της εφαρμογής του Μνημονίου (είπαμε, “καλύτερα”), ενώ ΛΑ.Ο.Σ. και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατά του Μνημονίου (και ό,τι πάρουμε από την αγανάκτηση του κόσμου βρε αδελφέ!)
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα