Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά κάτω από ισχυρή αστυνομική φύλαξη και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διεξήχθη η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Βέροια, το πρωί της 25ης Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί άνδρες της αστυνομίας έκαναν προληπτικούς ελέγχους σε άτομα, προχωρώντας μάλιστα σε αρκετές προσαγωγές, επειδή φέρονται να έφεραν μαζί τους επικίνδυνα αντικείμενα (έτσι τουλάχιστον ανέφεραν οι πληροφορίες).   

Στα αξιοσημείωτα της παρέλασης είναι η απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου (ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης στάθηκε μπροστά στην προκαθορισμένη θέση), η απουσία της πλειοψηφίας των τοπικών βουλευτών (μόνο ο Τάσος Σιδηρόπουλος παραβρέθηκε στην παρέλαση), η διέλευση των αναπήρων πολέμου, αλλά όχι παραμονή στις ειδικές θέσεις απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, καθώς και η αλλαγή της πορείας της παρέλασης (έγινε στις οδούς Μητροπόλεως και Βενιζέλου, αντί της Εληάς).
Στην αρχή της οδού Εληάς, πίσω από σιδερένια κάγκελα, βρίσκονταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, ενώ χειροκρότησαν έντονα τους αναπήρους πολέμου.

Στιγμιότυπα από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Βέροια

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα