Η Nicola κι ο σύζυγός της James Hood είχαν τα κατοικίδια στα τέσσερα υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους στο Queens Road, Minehead, Somerset. Οι Hoods είχαν 56 σκυλιά,  μεταξύ των οποίων Huskies, Γερμανικά Ποιμενικά, Rottweilers και Staffordshire bull terriers, τρεις γάτες που ζουν στο μπάνιο, έξι πτηνά, μεταξύ των οποίων παπαγαλάκια σε βρώμικα κλουβιά, και τέσσερα τσιντσιλά.

Η τοπική φιλοζωική εταιρεία αναφέρει ότι όταν εισέβαλε στο σπίτι κατακλύστηκε από μια «θάλασσα σκύλων», ενώ βρήκε το εννέα μηνών μωρό του ζευγαριού στην κούνια του, η οποία ήταν καλυμμένη με περιττώματα πουλιών.

Το ζευγάρι παραδέχθηκε και τις τρεις κατηγορίες για πρόκληση άσκοπης ταλαιπωρίας των ζώων και έξι κατηγορίες ανευθυνότητας και αμέλειας ως προς την διασφάλιση των βιοτικών αναγκών των ζώων.

Ο Εισαγγελέας Neil Scott ισχυρίζεται ότι πολλά από τα ζώα υποφέρουν από οφθαλμολογικές παθήσεις, καθώς επίσης και παθήσεις στα δόντια, τα αυτιά και το δέρμα.
Ο δικηγόρος του ζευγαριού Ian Denley, προς υπεράσπισή τους, ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι θεωρούσε το σπίτι ως «Ιερό των Ζώων».

Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα σκυλιά έχουν βρει καταφύγιο στο φιλοζωικό κέντρο του West Hatch, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται στα παιδιά του ζεύγους Hoods οι απαραίτητες βοήθειες, καθώς σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές τα πέντε παιδιά διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο προσβολής από κάποια ασθένεια  των ζώων.
Το ζευγάρι ελευθερώθηκε με εγγύηση και αναμένεται να καταδικαστεί στις 19 Απριλίου.