Συνελήφθη χθες 29.03.2012 το πρωί, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών, που διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, από τα οποία προέκυπτε η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, από διάφορους χρήστες του διαδικτύου και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 49χρονου, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε η διακίνηση του υλικού της παιδικής πορνογραφίας.

Κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί και δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στους σκληρούς δίσκους, βρέθηκαν εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο) με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και κακοποίησης παιδιών ηλικίας από ενός έτους.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια, θα υποβληθούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος αυτών και η ημερομηνία κατά την οποία υπερφορτώθηκαν.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται και εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέρος του υλικού αυτού να έχει βιντεοσκοπηθεί στη χώρα μας ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πολλοί από τους ανηλίκους που απεικονίζονται εκτιμάται ότι έχουν ανάλογη καταγωγή.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα (30.03.2012) στον Εισαγγελέα Αθηνών.