Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και ο ΟΠΑΠ να διατηρήσει το μονοπώλιο στο διαδίκτυο έως το 2020 για όλα του τα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και του αθλητικού στοιχηματισμού, ζήτησε η διοίκηση του οργανισμού. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Σπανουδάκης, σε σημερινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους τόνισε πως «κατά την δική μας ερμηνεία μέχρι το 2020 ο ΟΠΑΠ διαθέτει το μονοπώλιο για την διεξαγωγή των 11 παιχνιδιών του τόσο στα online όσο και στα offline κανάλια».

Ερωτηθείς εάν το μονοπώλιο αυτό ισχύει και μετά το 2020 και συγκεκριμένα έως το 2030 βάσει της πρόσφατης επέκτασης της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, διευκρίνισε πως “μετά το 2020 ο οργανισμός έχει το δικαίωμα διεξαγωγής παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού, όχι όμως κατά αποκλειστικότητα”.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επέκτασης της ΟΠΑΠ ΑΕ στην διαδικτυακή αγορά, ο οργανισμός θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ των εταιρειών I2 (Intralot), G2 (Lottomatica) και Playtech ως τον αποκλειστικό της συνεργάτη.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για την ανάδειξη νέου τεχνολογικού παρόχου, η διοίκηση ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η βαθμολόγηση των τεχνικών προσφορών που κατέθεσαν οι 2 διεκδικητές, Lottomatica και Intralot. Στόχος είναι η ανάδειξη του αναδόχου να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Τέλος, ερωτηθείς για την επικείμενη πώληση του 29% του οργανισμού στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποίησης, ο κ. Σπανουδάκης εκτίμησε πως η διαδικασία θα προσελκύσει κεφάλαια που θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλο upside στην μελλοντική πορεία του οργανισμού. Όπως τόνισε, ο υποψήφιος επενδυτής αναγκαστικά θα πρέπει να αξιολογήσει το country risk της όποιας επένδυσης στην Ελλάδα, ωστόσο, επισήμανε ότι σήμερα η αποτίμηση του ΟΠΑΠ ακόμη δεν έχει συμπεριλάβει τις μεγάλες προοπτικές των επενδύσεων σε VLTs , σε internet και στην πιθανή ανάληψη των δικαιωμάτων λειτουργίας των κρατικών λαχείων.

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Πηγή: capital.gr