Συγκινημένος για την επιλογή της ΕΟΕ να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, εμφανίστηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο Έλληνας κολυμβητής τόνισε πως τον πιάνει ρίγος και ανατριχίλα, όταν σκέφτεται πως θα κρατήσει πρώτος την Ολυμπιακή Φλόγα μετά την Αφή της.

Αρχικά, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε στην σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας:

«Είναι τεράστια τιμή για μένα. Είναι κάτι το συγκλονιστικό. Ακόμη και τώρα που το λέω και το σκέφτομαι με πιάνει ρίγος και ανατριχίλα. Νιώθω υπέροχα από την στιγμή που το έμαθα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επελέγην για αυτήν την διαδικασία. Ειδικά και ως πρώτο λαμπαδηδρόμο, ως τον άνθρωπο που θα ξεκινήσει να μεταφέρει την φλόγα στο μακρινό της ταξίδι»

.Στην συνέχεια, αναφέρθηκε και στην βράβευσή του από τον Ολυμπιακό:

«Είναι σημαντικά για μένα και τα δύο γεγονότα. Νιώθω πως ανταμείβονται οι κόποι μου. Είναι μια ηθική ικανοποίηση που σπάνια νιώθει κανείς».Τέλος, ο Γιαννιώτης υπογράμμισε: «Σίγουρα η έναρξη των Ολυμπιακών με την ευκαιρία που μου δίνεται ως λαμπαδηδρόμος, είναι κάτι το οποίο θα μου δώσει έξτρα κίνητρο για τους Αγώνες το καλοκαίρι. Ο στόχος μου ήταν εξαρχής το βάθρο και πλέον αυτό θα με πεισμώσει ακόμη περισσότερο για να τα καταφέρω»

Πηγή: novasports.gr