Το Ινστιτούτο Μοχάμετ Άλι (Ι.Μ.Α.Ρ.Ε.Τ) ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη διεξαγωγή για πέμπτη συνεχή χρονιά της Διεθνούς Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στη μνήμη των καθ. Π. Ζέπου και Ι. Μαριδάκη στην Καβάλα και τους Φιλίππους στις 30 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα. Φοιτητές νομικής από οκτώ ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, εκείνα της Αθήνας, της Νάπολης, της Βιέννης, της Τρίερ, της Τυβίγγης, της Λιέγης, του Καίμπριτζ και της Οξφόρδης θα διασταυρώσουν τα δικανικά τους επιχειρήματα με βάση τον Ιουστινιάνειο Κώδικα. Πρόκειται για μιαν εκδήλωση μοναδική στο είδος της παγκοσμίως και με ιδιαίτερη εκπαιδευτική και πολιτισμική σημασία.

Στον τελικό του διαγωνισμού στο Ρωμαϊκό Forum των Φιλίππων θα προεδρεύσει ο καθ. Melchior H.M.J.F.C. Wathelet, πρωθυπουργός της Βαλλονίας (1985-1988), υπουργός και αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Βελγίου (1988-1995) και δικαστής στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1995-2003).

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη γνωστών δικηγορικών γραφείων και εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Κοϊμτζίδης-Παπαράλλης-Κογκαλίδης (Καβάλα), Κ. Καρατζά και Συνεργάτες (Αθήνα), Ζέπος – Γιαννόπουλος (Αθήνα), Ποταμίτης Βεκρής (Αθήνα), Clifford Chance LLP και του Ίδρυματος Dino Alex.

Από το Ίδρυμα Μοχάμετ Άλι