Συνέρχεται σήμερα, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες η ομάδα εργασίας του Γιούρογκρουπ με αντικείμενο την έγκριση των δόσεων και το τεχνικό σκέλος του νέου δανειακού προγράμματος προς την Ελλάδα. Σήμερα, στις 3 μετά το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την Πέμπτη αναμένεται να υπογράφει η νέα δανειακή σύμβαση με τους εταίρους μας. Πρόσθεσε ότι στη διάθεση της Ελλάδας, πέραν των 130 δισ. ευρώ θα βρίσκονται αλλά 34,5 δισ. του παλαιού προγράμματος ενώ αναμένεται να προσθέτουν άλλα 8,2 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το 2015, πέρα δηλαδή της περιόδου του προγράμματος.

Επίσης την Πέμπτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αποφασίσει το ύψος της χρηματοδοτικής στήριξης που θα παρέχει στην Ελλάδα. Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει εισηγηθεί την παροχή 28 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πηγή: skai.gr