Μνημόνιο συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα θα υπογράψουν στο τέλος του μήνα Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος. Στόχος η δημιουργία ενός ενεργειακού τριγώνου στην περιοχή της νότιο – ανατολικής Μεσογείου. Το μνημόνιο θα αφορά στην δυνατότητα ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ των τριών χωρών, αλλά κυρίως την προοπτική συνεργασίας για την μεταφορά των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί ή θα ανακαλυφθούν στην περιοχή, προς την Ευρώπη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ακόμη ότι θα αρχίσουν τον Ιούλιο, διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων και σε χερσαίες περιοχές της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία και Αχαΐα

Πρόσθεσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και στα νότια της Κρήτης θα υπάρξει πρόσκληση ώστε να παραχωρηθούν 10 έως 15 οικόπεδα, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ερωτηθείς ο υπουργός για το εάν συνδέεται η χρονική περίοδος κατά την οποία η χώρα μας θέλει να αξιοποιήσει τα τυχόν κοιτάσματα της με την ένταξη μας στο ΔΝΤ είπε ότι τέτοιες σκέψεις ανήκουν στη σφαίρα τη συνομοσιολογίας.

Πηγή: skai.gr