Βλέπει το ντέρμπι από την κορυφή! Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και προσμένει σε απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ για να μείνει μόνος πρώτος!Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν με επιτυχία την… υποχρέωση και προσπέρασαν το «τριφύλλι» με ένα πόντο, περιμένοντας απώλεια βαθμών του στο ντέρμπι με τον «δικέφαλο του Βορρά» στο ΟΑΚΑ για να μπουν ξανά σε θέση οδηγού.

Ο Χολέμπας με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, για να έρθει στο 54’ ο Καζίμ Ρίτσαρντς να σημειώσει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των Πειραιωτών και να «κλειδώσει» του τρίποντο.

Στη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, οι Κρητικοί είχαν δοκάρι στο 65′ με τον Ζόρντι Λόπεθ.

Το ματς

Για «μάχη της Κρήτης» ήταν προετοιμασμένος ο Ολυμπιακός, αλλά μάλλον σε… πολιορκία τη μετέτρεψε. Μετά από ένα εικοσάλεπτο φλυαρίας (στο οποίο ο Σίσιτς σπατάλησε τη μοναδική σχεδόν είσοδο του ΟΦΗ στην περιοχή) οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Παρόλο που είχαν, όμως, συνέχεια την μπάλα στα πόδια, το πράγμα… σκούραινε όταν έφταναν απέναντι στη γνώριμο «μπετόν» του Αναστόπουλου.

Κάπως έτσι, ο κινητικός Αμπντούν κι ο ορεξάτος Καζίμ δημιουργούσαν μεν ρήγματα, αλλά οι εκτελέσεις είτε δεν γίνονταν καλά, είτε κόβονταν με σωτήρια τάκλιν του αμυντικού διδύμου του ΟΦΗ (Γεωργίου-Σόουζα). Κι όταν γίνονταν, όμως, καλά (όπως στην κεφαλιά του Τοροσίδη) ο Βεζυρίδης αποδεικνύονταν άξιος διάδοχος του Κάρολ! Ε, είδε και απόειδε, λοιπόν, ο Χολέμπας, εκτόξευσε ένα αδιανόητο «τούβλο» από τα 25 μέτρα και γκρέμισε μόνος του το οχυρό!

Όποια σχέδια είχε κάνει ο Αναστόπουλος για ν’ αυξήσει την επικινδυνότητα της ομάδας του δεν πρόλαβαν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν. Διότι πριν ο ΟΦΗ ψάξει κάτι παραπάνω από τις αντεπιθέσεις, ο Καζίμ σταμάτησε να… ψάχνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Φρόντισαν γι’ αυτό, η ωραία κάθετη του Χολέμπας και το απλό γύρισμα του (εξαιρετικού και πιθανότατα καλύτερου των «ερυθρόλευκων») Αμπντούν.

Δυστυχώς για τον ΟΦΗ, από την άλλη, ο Μέγερι φρόντισε να μην τον αφήσει να ξαναμπεί στο ματς. Η συνεργασία του Ούγγρου με το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Ζόρντι Λόπεθ να συναγωνιστεί σε… γκολάρα τον Χολέμπας και απαγόρευσε το όποιο άγχος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Αυτό που βρήκε τους Κρητικούς να παλεύουν μεν μέχρι και τότε, αλλά και τον Ολυμπιακό να έχει ήδη το μυαλό του στο Χάρκοβο και το πρώτο ματς με τη Μέταλιστ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος (71’ λ.τ. Γαλανόπουλος), Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Παπουλής (79’ Μπόντορ), Σίσιτς, Καμπάνταης (71’ Ζορμπάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα (76’ Μοντέστο), Αμπντούν (88’ Φουστέρ), Καζίμ, Μιραλάς (85’ Μαρκάνο)

Πηγή: sday.gr