Πέντε με δέκα λεπτά του ευρώ αυξάνονται από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2012, οι τιμές των διοδίων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της περιφέρειας για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Οι αυξήσεις γίνονται με βάση τις προβλέψεις των συμβάσεων παραχώρησης που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και ενσωματώνουν ΦΠΑ 23%. Ισχύουν για όλους τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου – δίκυκλα, τρίκυκλα, επιβατηγά ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες και για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρονική κάρτα e-pass. Η προηγούμενη αύξηση διοδίων έγινε πριν από έναν χρόνο. 


Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου η αύξηση θα είναι τριάντα λεπτά του ευρώ. Στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών οι τιμές των διοδίων θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Στην οδό Αθηνών – Λαμίας (Νέα Οδός) το αντίτιμο κυμαίνεται μεταξύ 2,10 και 2,55 ευρώ στα μετωπικά διόδια και μεταξύ 0,40 και 2 ευρώ στα πλευρικά και στον σταθμό Αγίας Τριάδας της Κεντρικής Οδού το διόδιο για τα ΙΧ διαμορφώνεται στο 1,65 ευρώ. Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί), η αντίστοιχη αύξηση κυμαίνεται μεταξύ 1,10 και 3,10 ευρώ για τους μετωπικούς σταθμούς και 0,50 – 0,80 ευρώ για τους πλευρικούς.

Πηγή: imerisia.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα