Με 14 εκχιονιστικά μηχανήματα και 25 άτομα που καθάριζαν τα πεζοδρόμια στη Βέροια, από το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμος Βέροιας προσπάθησε να αντιμετωπίσει την σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την Ημαθία. Σήμερα Παρασκευή 3/2, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται πολύ πιο άνετα.  

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μωυσιάδης, καταβλήθηκαν νυχθημερόν προσπάθειες για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτή, κάνοντας φυσικά ιεράρχηση των αναγκών.

Πρώτο μέλημα ήταν να παραμείνουν εύκολα προσπελάσιμοι οι κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Βέροιας και οι κεντρικοί δρόμοι των εισόδων της πόλης, σε δεύτερη φάση επιχειρήθηκε ο καθαρισμός δευτερευουσών οδών και παράλληλα, έγιναν καθαρισμοί και ρίψη αλατιού σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του δήμου Βέροιας.

Το κέντρο αποχιονισμού του Δήμου δέχτηκε χιλιάδες κλήσεις και, κατά τον κ. Μωυσιάδη, οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα «παράδοξα», όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, όπως για παράδειγμα η απαίτηση ορισμένων πολιτών να καθαριστούν δρόμοι σε απομονωμένα σπίτια, εις βάρος του κεντρικού πολεοδομικού ιστού της Βέροιας.

Στον καθαρισμό των δρόμων τα συνεργεία του δήμου, πέρα από την έντονη χιονόπτωση, βρέθηκαν αντιμέτωπα με παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, γεγονός που δυσχέραινε ιδιαίτερα το πρόβλημα.

Το πρωί της Πέμπτης, 25 υπάλληλοι του Δήμου καθάριζαν πεζοδρόμια, σε συνεργασία με τους ίδιους τους καταστηματάρχες του κέντρου της Βέροιας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.
Κανένα σοβαρό ατύχημα εξαιτίας του χιονιού

Παρά την έντονη χιονόπτωση και την μη ετοιμότητα των οδηγών, όπως αποδείχτηκε, δεν σημειώθηκε κανένα σοβαρό ατύχημα στην Ημαθία κατά το πρώτο 24ωρο του χιονιά.

Από επικοινωνία μας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας Δημήτριο Παπαχρήστου, προέκυψε ότι δεν υπήρχαν σοβαρά περιστατικά στους δρόμους, παρά μόνο ορισμένα μικροατυχήματα που σημειώθηκαν μετά τις 6.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ. της Πέμπτης, τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης δηλαδή, με αποτέλεσμα να προκληθεί ολιγόωρη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Στην νοοτροπία του Έλληνα που δεν θεωρεί απαραίτητη την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απέδωσε την κατάσταση ο αντιδήμαρχος Νίκος Μωυσιάδης, ενώ στην επιπολαιότητα των οδηγών που, ενώ δεν έχουν αλυσίδες ή δεν ξέρουν να οδηγούν στο χιόνι, προτιμούν να ρισκάρουν να πάθουν τα οχήματά τους μεγάλες ζημιές, παρά να πάρουν ταξί ή να βάλουν αλυσίδες, το απέδωσε ο Δημήτρης Παπαχρήστου.

Πηγή: Εφημ. “Λαός” – Νίκος Βουδούρης
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα