Ακούγοντας όλους αυτούς τους οδυρμούς και ολοφυρμούς των κυβερνητών μας, οι οποίοι -να σημειωθεί πάλι και πάλι- δεν έχουν καμιά εξουσιοδότηση και καμιά εντολή από το λαό, θυμήθηκα κάτι ανάλογα… κλάματα και κοπετούς σχετικά με το περίφημο Σχέδιο Ανάν του 2004.
Τότε, σύσσωμοι οι διατεταγμένοι αρχηγοί κομμάτων υπερθεμάτιζαν υπέρ του Σχεδίου και συνάμα επαπειλούσαν φρικτούς κινδύνους σε περίπτωση καταψήφισής του από το λαό.   

Έλεγαν:

Είναι η τελευταία ευκαιρία λύσης. Δεν θα υπάρξει τίποτε μετά.
Θα αναγνωρίσθει το ψευδοκράτος Ντεκτάς.
Θα γίνει οριστική διχοτόμηση της Μεγαλονήσου και θα χάσουμε οριστικά τη Βόρεια (κατεχόμενη από τον Αττίλα) Κύπρο.
Θα απομονωθουμε παγκοσμίως, αφού θα αποδειχθούμε «δύστροποι» και «αδιάλλακτοι».

Κι’ακόμη πιό συγκεκριμένα και επώνυμα:

– Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε από ένα ΟΧΙ είναι ο ενταφιασμός της πατρώας γης. Είμαι 85 χρονών και προτιμώ να αποδημήσω εις Κύριον, παρά να δω αυτό το τέλος των αγώνων του Κυπριακού λαού. (Γλαύκος Κληρίδης 7/4/2004).

– Θα επέλθει μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή (Νικ.Αναστασιάδης ΔΗΣΥ)

– Η ένταξη των επιδιώξεών μας στην ευρύτερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λήξει με την άρνηση της ελληνοκυπριακής πλευράς να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν. Η απόρριψη του σχεδίου από την ελληνοκυπριακή πλευρά θα προκαλέσει σοβαρές αμφιβολίες στα Ηνωμένα Έθνη, για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα διστάσει να αναλάβει πια νέες πρωτοβουλίες. (Κώτσας Σημίτης)

– Ένα «όχι» στο δημοψήφισμα φαίνεται ότι οδηγεί σε παγίωση της διχοτόμησης. (Γιάννος Παπαντωνίου)

Παραταύτα, στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, ποσοστό 76% των Ελληνοκυπρίων καταψήφισαν το Σχέδιο Ανάν!..

Και τί έγινε;

Ποιός κίνδυνος παό τους πιό πάνω έλαβε χώρα;

Αντίθετα. Η Κύπρος αναβαθμίσθηκε σε κύρος, έγινε αμέσως μετά ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιοποιεί το φυσικό της πλούτο και το υπέδαφός της και τις ΑΟΖ και πορεύεται με εξαιρετική αξιοπρέπεια.

Εμείς εδώ οι Ελλαδίτες θα διδαχθούμε άραγε; Ή σαν ψοφοδεή κουνέλια θα ακολουθήσουμε τους διατεταγμένους “αρχηγούς” για τη σφαγή, προς την οποία βήμα-βήμα κυνικά μας οδηγούν;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα