Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιθεώρησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νάουσας, από την Παρασκευή 24/2 αρχίζει η λειτουργία του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Νάουσας, το οποίο θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου. 

Σκοπός του Γραφείου Τουρισμού είναι η εξυπηρέτηση των επισκεπτών με την παροχή χρήσιμων πληροφοριών για τα αξιοθέατα, τα μνημεία, την ιστορία, τα μουσεία, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα ξενοδοχεία-ξενώνες, τις τουριστικές επιχειρήσεις, το κρασί (οινοποιεία, ρακοκάζανα κλπ.) στην περιοχή της Νάουσας. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει με στελέχη του Δήμου, αλλά και με την εθελοντική προσφορά πολιτών και μελών των Συλλόγων, ενώ την εποπτεία θα έχει ο Δήμος και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Νάουσας.
Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, θα ήταν σημαντικό να τονιστεί πως η Βέροια, ενώ στο παρελθόν διέθετε ένα ανάλογο γραφείο ενημέρωσης και πληροφόρησης τουριστών, το γνωστό εγκαταλελειμμένο κιόσκι στην περιοχή της Εληάς, τα τελευταία σχεδόν δυο χρόνια είναι ανενεργό. Με τόσο πλούτο αρχαιολογικών και όχι μόνο αξιοθέατων, ο Δήμος Βέροιας παραμένει αδρανής πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ας ελπίσουμε πως το Τουριστικό γραφείο της Νάουσας θα είναι η αφορμή για το Δήμο Βέροιας να πάρει επιτέλους την απόφαση.

Λ.Μ.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα