Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας συνεχίζοντας την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με γενικό τίτλο “Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου…”, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, διοργανώνει νέα εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα “Βεροιώτικες Ιστορίες της Αποκριάς”, Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, από τις 11 π.μ. έως τις 12.30 το μεσημέρι.  

 

Ελάτε να ακούσετε Βεροιώτικες ιστορίες της  Αποκριάς και να γνωρίσετε την «κυρά Σαρακοστή», ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο ημερολόγιο που μετρούσε τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής.  Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί! αναφέρει η πρόσκληση προς του μαθητές των σχολείων της Ημαθίας (7 – 14 ετών).
Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Αρίστη Κουκουρίκου – Δ/ντρια 4ου Δημ. Σχολείου Βέροιας – Μέλος Ε.Μ.Ι.Π.Η.

* Για παιδιά 7-14 ετών. Με προεγγραφή στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Για έγκαιρες δηλώσεις συμμετοχής, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 23310-24494. 

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα