Μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία είχε σήμερα (18/2) η Ένωση Παλαιών Προσκόπων της Βέροιας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ της Βέροιας. Πέρα όμως από αυτή την δράση, στην οποία συμμετείχαν τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης,  Βερόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος, Μασούτης και Lidl, κάποιοι από τους εργαζόμενους σε συγκεκριμένη αλυσίδα κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να υπογράψουν συμβάσεις με δραματικές μειώσεις σε μισθούς και αν δεν το έκαναν, θα βρίσκονταν στο δρόμο.   

Καλώς συμμετάσχουν τα σούπερ μάρκετ σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αλλά θα περιμέναμε ορισμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες (όχι μόνο φυσικά στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε άλλους, όπως βιοτεχνίες, καταστήματα, εφημερίδες, γραφεία παροχής διαφόρων υπηρεσιών κλπ) να δείχνουν τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους πρώτα στους “δικούς τους” ανθρώπους, τους υπαλλήλους τους, και μετά στους υπόλοιπους…
Υπογραφή συμβάσεων με πετσοκομμένους μισθούς (που πλησιάζουν της… Αλβανίας), μαύρη εργασία, εικονικές αμοιβές, πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές, ψυχολογική βία, είναι μερικά από αυτά που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) εργαζόμενοι στην Ημαθία. 
Οι μεν “πατούν” στην ανάγκη, οι δε υποκύπτουν εξ ανάγκης…
Και το πιο αδιανόητο είναι ότι οι πιο υγιείς επιχειρήσεις “χτυπήθηκαν” (όπως ισχυρίζονται τουλάχιστον) πρώτες – πρώτες, ενώ άλλοι (οι μη… νοικοκυραίοι όπως λένε οι “υγιείς”) κρατάνε με νύχια και με δόντια τους υπαλλήλους σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα