Η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, σε συνεργασία με τον σύλλογο πολυτέκνων Ν. Ημαθίας, πραγματοποίησε την Κυριακή της Απόκρεω στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, γιορτή – αφιέρωμα στην οικογένεια, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και παρουσία των Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, Δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών της πόλεώς.  

Την εκδήλωση άνοιξε, με σχετική ομιλία,  ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας η οποία είναι και μητέρα όλων μας και πρότυπο κάθε πολύτεκνης μητέρας και στην οποία πρέπει να καταφεύγει κάθε οικογένεια. Ακόμη τόνισε την αξία της παιδαγωγίας που πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά με την ευθύνη των γονιών τους αλλά και των δασκάλων τους.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η εκπαιδευτικός και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για την πολιτιστική ταυτότητα κ. Ευδοξία Αυγουστίνου με θέμα : «Αξιακοί προσανατολισμοί στα σχολικά βιβλία». Η ομιλήτρια κατέδειξε την συστηματική αλλοίωση του ορθοδόξου και πατριωτικού φρονήματος , όπως αυτό παρατηρείται συστηματικά να γίνεται τα τελευταία χρόνια μέσω των σχολικών βιβλίων… Πρότεινε την εγρήγορση όλων απέναντι σε ό,τι απαξιώνουν τα σχολικά βιβλία και μάλιστα όταν αυτά είναι η ελληνική παράδοση και η ορθόδοξη πίστη μας. Εντύπωση προκάλεσαν στο ακροατήριο η απαγγελία ποιημάτων και η απόδοση ύμνων από μικρά παιδιά.  Ακόμη ο Μητροπολίτης επέδωσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ σε 8 πολύτεκνες οικογένειες του Νομού μας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία απέδωσε επίκαιρους ύμνους, υπο τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Κεχαγιά. Την ευθύνη όλης της εορτής είχε ο ιερέας π. Νεκτάριος Σαββίδης.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα