Παρέμβαση για την εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων του περασμένου Σαββάτου (18/2) έκανε στο InVeria.gr ο Έφορος Διοικήσεως Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, διευκρινίζοντας τα πράγματα σχετικά με τους διοργανωτές της φιλανθρωπικής διοργάνωσης. Στο σχόλιό του, στο οποίο αφήνει αιχμές για όσους επιχείρησαν να προβληθούν μέσω της δράσης, ο Γιώργος Μπίκας αναφέρει:  
 
Τα Σ/Μ η μόνη συμμετοχή που είχαν στη δράση αυτή ήταν το ότι έδωσαν την άδεια ( τυπικά ) στο να παρευρίσκονται οι πρόσκοποι από έξω για την συλλογή των τροφίμων.

Η Δράση αυτή έχει διοργανωθεί από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ημαθίας και όχι από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων. Η Ένωση Π.Π. Βέροιας όμως υποστήριξε την δράση με ότι μέσα μπορούσε.

Στην δράση αυτή οι μόνοι που ήταν εμπλεκόμενοι ήταν οι Πρόσκοποι της Ημαθίας σε Βέροια και Αλεξάνδρεια.

http://www.pefim.gr/?p=3861
http://www.pefim.gr/?p=3851

Ο Δήμος Βέροιας δεν είχε καμία σχέση με την δράση παρόλο που έτσι παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Κου. Αυτιά στον Σκαι.
http://www.youtube.com/watch?v=VWHYFjA8kDI&feature=player_embedded

Σε κάθε περίπτωση παρ όλη την Παραπληροφόρηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την ανταπόκριση του και σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε τον απολογισμό της δράσης ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με όλες τις προηγούμενες χρονιές.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω πως η δράση αυτή γίνεται κάθε χρονιά τα τελευταία 16 χρόνια σε μια ημερομηνία κοντά στην 22α Φεβρουαρίου όπου οι πρόσκοποι γιορτάζουμε την Ημέρα Σκέψεως Και Φιλίας ( Γενέθλια ημέρα του Ιδρυτή του Προσκοπισμού ) και πάντα κάνουμε μια δράση προσφοράς όπως μόνο οι πρόσκοποι στην Ελλάδα κάνουν στην ιστορία των 100 χρόνων τους στη Χώρα.

Μας είχε μια πικρία από τον τρόπο που ενημερώθηκε ο κόσμος για τη δράση αλλά αυτή έχει ήδη χαθεί μαθαίνοντας το πόσο αλληλέγγυος είναι ο κόσμος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Γιώργος Μπίκας
Έφορος Διοικήσεως Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ημαθίας
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα