Τα επτά λεπτά του οπτικού υλικού, που δείχνουν τους δύο ληστές να χτυπούν και να φιμώνουν τη φύλακα του μουσείου στην Ολυμπία και να διαλύουν τις πέντε προθήκες, αρπάζοντας συνολικά 77 αρχαία αντικείμενα, άνοιξαν το δρόμο για την ταυτοποίηση των δύο κακοποιών. Οι αστυνομικοί αποκωδικοποίησαν τις κινήσεις των δύο δραστών και φαίνεται ότι έχουν καταλήξει τουλάχιστον στην ταυτότητα του ενός. Πρόκειται για έναν σεσημασμένο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος ενδέχεται να είχε συμμετάσχει και στις ληστείες κοσμηματοπωλείων που είχαν γίνει πριν έναν χρόνο στην Ολυμπία και στα Κρέστενα.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποίησαν βαριοπούλες, απείλησαν περαστικούς, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό με καλάσνικοφ και κατάφεραν να διαφύγουν από μη κεντρικούς δρόμους, τους οποίους γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια. Όπως και με τους ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Την ίδια ώρα, στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση έχουν φτάσει πολλές πληροφορίες για τις κρυψώνες της περιοχής όπου θα μπορούσαν να έχουν βρει καταφύγιο οι κακοποιοί, στην περίπτωση που δεν έχουν διαφύγει από τη θάλασσα.

Ακόμη έχει μπει σε λειτουργία ο υπερκοριός της ΕΥΠ που «σαρώνει» την ευρύτερη περιοχή, με τους αξιωματικούς να ελπίζουν ότι μπορούν να εντοπίσουν ύποπτα τηλεφωνήματα πριν αλλά και μετά τη μεγάλη ληστεία.

Οι διωκτικές αρχές πάντως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους που γνώριζαν τι θα πάρουν από τις αίθουσες του μουσείου.

Συνάντηση Παπαδήμου – Γερουλάνου

Για την πορεία των ερευνών στην υπόθεση ληστείας στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Παπαδήμος ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και να επιδειχθεί αυστηρότητα στη διεξαγωγή των ερευνών.

Πηγή: skai.gr