Ενισχύεται το ευρωπαϊκό κύμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα. Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» οργανώνεται το Σάββατο διεθνής διαδήλωση αλληλεγγύης υπέρ της χώρας μας και εναντίον των μέτρων λιτότητας.

”Διαδηλώσεις

Οι διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε κάθε χώρα, πολίτες που διαφωνούν με τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται στο δεύτερο μνημόνιο, θα διαδηλώσουν υπέρ της Ελλάδας.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy Wall Street.

Οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου έχουν οργανωθεί μέσω του διαδικτύου.

Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com ευρωπαίοι πολίτες υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Αλλά και στο Facebook έχει δημιουργηθεί ομάδα με τον τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», στην οποία αναρτώνται καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης προς τους Έλληνες.

«Keep Walking Greece»

Παράλληλα, η ελληνική ομάδα του Johnnie Walker αποφάσισε να κάνει μια κίνηση ελπίδας και να μας καλέσει να βαδίσουμε μαζί. Το «Keep Walking Greece» μια αμιγώς ελληνική παραγωγή, έρχεται να εμψυχώσει τους Έλληνες, φέρνοντας στο προσκήνιο τα πρόσωπα που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα δεδομένα.

Το «Keep Walking Greece» θα είναι στον αέρα από 13 Φεβρουαρίου και θα καλεί τους Έλληνες να συνεισφέρουν συνυπογράφοντας την κίνηση αυτή ελπίδας. Θα κληθούμε λοιπόν όλοι να βάλουμε φωτογραφίες —δικές μας ή της παρέας μας— και να προσθέσουμε το δικό μας μήνυμα για την Ελλάδα που συνεχίζει να προχωρά — στη σελίδα του Johnnie Walker στο facebook (www.keepwalkinggreece.gr).

Ιταλοί δήμαρχοι προσφέρουν το μισθό τους στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, δύο ιταλοί δήμαρχοι, ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι στη Νότια Ιταλία και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, αποφάσισαν να προσφέρουν τον μισθό τους υπέρ της χώρας μας!

Οι μηνιαίες απολαβές του πρώτου αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ και του δεύτερου σε 780 ευρώ.

Σε επιστολή του στο πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μαουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο ο κ. Γκάλντι επισημαίνει ότι αυτή την ιστορική στιγμή κανείς δεν φέρεται αδελφικά προς τον ελληνικό λαό, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έδωσε τον πολιτισμό. Παράλληλα επισημαίνει ότι αν η Ευρώπη εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα έχει εγκαταλείψει την ιδέα της Ευρώπης.

Πηγή: skai.gr