Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζητά το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό μέχρι αυτοί να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. «Γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η ΕΕ στο πάγωμα των λογαριασμών πλουσίων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν», διερωτάται ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή τη στιγμή που προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γκάμπριελ τονίζει ότι το πρόγραμμα περικοπών που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η ζήτηση. Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών επικρίνει την πολιτική Μέρκελ, η οποία όπως τονίζει, δεν οδηγεί μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη σε μια βαθιά οικονομική κρίση.

Ο ένας στους δύο Γερμανούς υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα

Το ελληνικό ζήτημα θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν σήμερα στη Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τις προσπάθειες της ιταλικής κυβέρνησης στο πεδίο των περικοπών.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό του ARD, το 48% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της συνέχισης της βοήθειας των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα. Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει εκφράζει το 43%.

Πηγή: skai.gr