«Όπως φάνηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, βρισκόμαστε ακόμη στη μέση της διαδρομής. Έχουμε πετύχει πολλά, θα πρέπει όμως να γίνουν πολύ περισσότερα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, εν μέσω επιφυλάξεων από τους Ευρωπαίους προς την Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και απαιτούν υπευθυνότητα –και μόνο υπευθυνότητα– από όλους. Οτιδήποτε άλλο δεν βοηθά.

Ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα που διεξήγαγαν ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, με τη στήριξη των κομμάτων, πετύχαμε μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Όπως φάνηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, βρισκόμαστε ακόμη στη μέση της διαδρομής. Έχουμε πετύχει πολλά, θα πρέπει όμως να γίνουν πολύ περισσότερα.

Το κύριο μέλημά μας σήμερα είναι να διασφαλίσουμε την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας. Πρώτο βήμα θα είναι η ψήφισή της από τη Βουλή, που θα υποδηλώνει και τη δέσμευση των κομμάτων στους στόχους και τις πολιτικές του νέου οικονομικού προγράμματος. Είναι ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Χρειαζόμαστε πράξεις και όχι λόγια».

Πηγή: skai.gr