Σίγουρα έχει συμβεί και σ’ εσάς: Να έχετε μεγάλες προσδοκίες από μια ταινία και όταν τελικά τη βλέπετε να μένετε απογοητευμένοι. Ή να έχετε μικρή ή καμία προσδοκία από μια άλλη ταινία και να παίρνετε πολλά περισσότερα απ’ όσα περιμένατε. Μια από τις ταινίες αυτής της 2ης κατηγορίας, ήταν για μένα η Colombiana.Συν-σεναριογράφος και παραγωγός του Colombiana, ο γάλλος θρύλος Luc Besson, σκηνοθέτης ταινιών όπως το αξεπέραστο Απέραντο Γαλάζιο-Le Grand Bleu (1988), το αυθεντικό Nikita (1990), το Leon (1994) και το Πέμπτο Στοιχείο (1997). Σκηνοθέτης της ο πρώην καλλιτέχνης graffiti και σκηνοθέτης του Transporter 3 (2008) Olivier Megaton.

Η ιστορία με δυο λόγια: Βρισκόμαστε στη Μπογκοτά της Κολομβίας. Η μικρή Cataleya (Καταλέγια) γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας και των δύο γονιών της από έναν αδίστακτο έμπορο ναρκωτικών. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του πατέρα της, καταφέρνει να ξεφύγει από τους δράστες και να καταφύγει στην Αμερική. Εκεί μεγαλώνει κάτω από την προστασία του θείου της και εκπαιδεύεται με μοναδικό της σκοπό να γίνει η πιο αποτελεσματική, αμείλικτη, αφοσιωμένη, εντυπωσιακή και ταλαντούχα επαγγελματίας δολοφόνος που έχετε δει ποτέ. Και όλα αυτά, για να εκδικηθεί.

Λόγοι για να δείτε αυτήν την ταινία: Η καθόλου πρωτότυπη ιστορία εκδίκησης που παίζει με τα κλισέ και δεν μας ενοχλεί καθόλου κυρίως χάρη στη νευρώδη σκηνοθεσία με τον άψογο και ακατάπαυστο ρυθμό και την δυναμική παρουσία της μετά το Avatar εξειδικευμένης σε ρόλους δράσης και πρώην χορεύτριας Zoe Saldana .

Για μάθημα μοντάζ και σκηνικής οικονομίας η εισαγωγική της ενήλικης Cataleya σεκάνς.

Αν μεγαλώσατε νοικιάζοντας από το video club της γειτονιάς σας, μεταξύ άλλων και την πλήρη σειρά ταινιών εκδίκησης του Charles Bronson, όπου οι κακοί είναι καθάρματα και τους αξίζει το χειρότερο, ή θέλετε να περάσετε ένα διασκεδαστικό βράδυ χωρίς να δείτε το μεγαλύτερο αριστούργημα της 7ης τέχνης και να έχετε ένα … deja vu, αυτή η Κολομβιανή γυναίκα -Colombiana, θα σας το διασφαλίσει.

Κυκλοφορεί και οπλοφορεί σε Blu-ray και DVD.

Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα