Η ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, αποτελεί κεντρική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο να του προτείνει νέους και άφθαρτους ανθρώπους, προκειμένου να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της σε όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας ουσιαστικά την απήχηση της ΝΔ στην εκλογική μάχη.  

Σε σχετικό ρεπορτάζ μάλιστα της εφημερίδας το «ΠΑΡΟΝ» στις 1/1//2012 αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Συγγρού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά, όπως ξέρετε, οι νέοι σε ηλικία υποψήφιοι δεν οριστικοποιούνται από την αρχή. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε όσα ονόματα έχουμε διασταυρώσει μέχρι στιγμής. Κατ’ αρχάς έχουμε τη μικρή αλλά πλήρως αξιόμαχη ομάδα των «επίσημων» ΟΝΝΕΔίτικων υποψηφιοτήτων, δηλαδή ενεργών μέχρι σήμερα ΟΝΝΕΔιτών που θα κατέβουν υποψήφιοι.

Πρώτος στη λίστα είναι ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιώς, έχει συγκροτήσει πολύ ισχυρό μηχανισμό και έχει πολύ ενεργό παρουσία στα τοπικά ζητήματα του Πειραιά. Είναι από τις ελάχιστες φορές που η ΟΝΝΕΔ έχει ένα τόσο υψηλά ιστάμενο στέλεχος υποψήφιο σε εκλογή με σταυρό. 
Στην υπόλοιπη Ελλάδα από πλευράς ΟΝΝΕΔ θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο Ρέθυμνο, ο Τάσος Μπαρτζώκας στην Ημαθία, ο Παντελής Τσακίρης στη Β’ Θεσσαλονίκης και ο Γιώργος Τοπαλίδης στην Κοζάνη. 
Οι «επίσημοι» υποψήφιοι της ΟΝΝΕΔ θα έχουν την πολυεπίπεδη στήριξη της Μεσογείων και της οργάνωσης γενικότερα, στο πρότυπο των αντίστοιχων υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η ΟΝΝΕΔ θέλει να υποστηρίξει λίγους αλλά εκλεγόμενους υποψηφίους και όχι να «γεμίσει ψηφοδέλτια».
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα