14 Ιανουαρίου…

Σαν σήμερα…. (αφιέρωμα)
2010: Ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Από τις 14 Ιανουαρίου του 2010 ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας η ψηφιακή εκπομπή του σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας Alpha, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ και Star. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, εφαρμόζοντας την κοινή υπουργική απόφαση, ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και του Φιλίππειου Θεσσαλονίκης. 

Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Το ψηφιακό σήμα θα καλύψει μια ευρύτατη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και πόλεις όπως τη Βέροια το Κιλκίς, η Κατερίνη, η Έδεσσα και φυσικά η Θεσσαλονίκη.
Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ήρθε για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, προσφέροντας σε όλους κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG).
Η ψηφιακή τηλεόραση δείχνει βασικά τις πραγματικές δυνατότητές της, λύνοντας μια για πάντα τα προβλήματα λήψης. Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή μετάβαση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο από το Ξυλόκαστρο.  Με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012, κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί εδώ και τρία χρόνια.
Για να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας οι τηλεθεατές χρειάζεται να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4.

Άλλα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα…

1959: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αθλητικής εφημερίδας «Ομάδα». Υπήρξε η πρώτη μικρού σχήματος εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα στην Ελλάδα. Σήμερα κυκλοφορεί ως ένθετο στην εφημερίδα «Τα Νέα».
1992: Η Ελλάδα λαμβάνει διαβεβαιώσεις από Ιταλία και Γερμανία ότι η ΕΟΚ δεν θα βιαστεί να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα