Σιγή… ιχθύος επικρατεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ, σχετικά με τις υποψηφιότητες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αν και το ψηφοδέλτιο είναι πιο ολοκληρωμένο, δεδομένου ότι οι νυν βουλευτές θα είναι και πάλι υποψήφιοι, εκτός και αν θέσουν από μόνοι εαυτούς εκτός… αγώνα.   
Οι ισορροπίες άλλαξαν, τα “κεφάλια” και οι “ουρές” είναι μέσα και κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει κινήσεις (εμφανώς τουλάχιστον) προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο, καθώς μάλλον έχουν πεισθεί και οι ίδιοι πως το ΠΑΣΟΚ θα πάρει το πολύ μία έδρα, την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ανήκει στον Τάσο Σιδηρόπουλο ή έστω στον Άγγελο Τόλκα.  

Από την άλλη, παρατηρείται στο ΠΑΣΟΚ και έλλειψη “δυνατών” ονομάτων, καθώς πέρα από τους εν ενεργεία βουλευτές και Δημάρχους, όλα τα άλλα στελέχη κινούνται κάτω του μετρίου (σε δημοτικότητα – αναγνωρισιμότητα κυρίως, αλλά αρκετοί και σε πολιτικές ικανότητες).
Βεβαίως, πάνω από όλα το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ εστιάζεται στην, καθ΄ ομολογίαν πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, παταγώδη αποτυχία του στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, που οδήγησαν και τους πιο “βαμμένους πράσινους” να σκέφτονται σοβαρά αν θα ξαναμπορέσουν να εμπιστευθούν το κόμμα τους.
Πριν βγει νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και πριν ξεκαθαριστούν τα πράγματα στο εσωτερικό του, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία “πρόθεση υποψηφιότητας”, αλλά και μετά οι υποψήφιοι θα αναζητούνται με το… τουφέκι. 
Οι μόνοι που ενδεχομένως να ωφεληθούν από την όλη κατάσταση, είναι τα μικροστελέχη, που ενδεχομένως μπουν για να… γεμίσει το ψηφοδέλτιο, με την ελπίδα ότι στις επόμενες εκλογές, που όλοι θα ξεχάσουν το “κακό ΠΑΣΟΚ” και θυμούνται την τότε κακή Κυβέρνηση, θα έχουν ένα λόγο παραπάνω να διεκδικούν μία θέση στο τότε ψηφοδέλτιο και ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής.
Όλα αυτά, βέβαια, αν ο κόσμος συνεχίσει το ίδιο τροπάριο και συντηρήσει το ισχύον πολιτικό σύστημα, που θέλει την εναλλαγή των δύο κομμάτων στην εξουσία και στον ρόλο του “προσδοκώμενου Μεσσία”, αντίστοιχα. 
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα