Τελευταία ενημέρωση: 7.15 μ.μ.

Νεκρός από το χέρι του ίδιου του 25χρονου παιδιού του έπεσε 58χρονος του οποίου η σωρός βρέθηκε σε αγροτική περιοχή του Νεοκάστρου Ημαθίας, στις 21 Οκτωβρίου 2011, σε συνέργεια με 31χρονο φίλο του από την περιοχή της Πρέβεζας (τον οποίο γνώρισε κατά την διάρκεια των σπουδών του) και με ηθικό αυτουργό την 51χρονη σύζυγο του θύματος και μητέρα του δράστη.  

Τα παραπάνω προέκυψαν έπειτα από ενδελεχή έρευνα ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οι οποίοι επικέντρωσαν από την αρχή τις έρευνές τους στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος και, μετά από τρεις μήνες εντατικών ερευνών και ανακρίσεων, κατάφεραν να αποσπάσουν ομολογία από τον 25χρονο δράστη και γιο του θύματός του. Από εκεί και πέρα, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται ραγδαία, καθώς ο δράστης ομολόγησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα και τους συνενόχους του.
Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, γιός και η σύζυγος του θύματος  από κοινού, έλαβαν απόφαση σε προγενέστερο χρόνο να δολοφονήσουν θύμα για οικονομικές και οικογενειακές διαφορές.  Αρχικά, ο 25χρονος με τον 31χρονο φίλο του, προμηθεύτηκαν από περιοχή της Πρέβεζας μονόκαννο κυνηγετικό όπλο. Στις 20 Οκτωβρίου 2011 μετέβησαν από την Πρέβεζα στο Νεόκαστρο, όπου συναντήθηκαν με την 51χρονη και αποφάσισαν, μετά από σχεδιασμό, να προβούν στην ανθρωποκτονία του θύματος την επόμενη ημέρα, στις 21 Οκτωβρίου 2011.
Τις απογευματινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου, με την καθοδήγηση και την πληροφόρηση που παρείχε η 51χρονη στον 25χρονο γιό της και στον φίλο του, οι τελευταίοι έστησαν ενέδρα στον 58χρονο σε αγροτική περιοχή του Νεοκάστρου.
Όταν συναντήθηκαν, ο 25χρονος πυροβόλησε μία φορά, από μικρή απόσταση, τον 58χρονο πατέρα του στη θωρακική χώρα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο δράστης και το θύμα κοιτάχθηκαν στα μάτια, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον δράστη να τραβήξει την σκανδάλη.
Μετά την επιτέλεση του φονικού τους έργου, οι δύο δράστες επέστρεψαν στην Πρέβεζα και στην διαδρομή πέταξαν το όπλο και τα ρούχα τους παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού. Το όπλο δεν βρέθηκε, καθώς διαλύθηκε σε κομμάτια, ενώ τα ρούχα εντοπίστηκαν.
Εις βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία από πρόθεση» και παράβαση του νόμου «περί Όπλων» κατά συναυτουργία και κατόπιν έκδοσης εντάλματος σύλληψης σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα δοθεί αύριο (19/1) συνέντευξη Τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα