Οι δύο “μονομάχοι” για την μία βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία και νυν ενεργεία βουλευτές Τάσος Σιδηρόπουλος και Άγγελος Τόλκας φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι πως, αν θέλουν να παραμείνουν βουλευτές, πρέπει απλά να κατακτήσουν την πρωτιά στο ψηφοδέλτιό τους, βγάζοντας από τις εκτιμήσεις τους για το αποτέλεσμα των καλπών τελείως τον “ενδιάμεσό” τους Θανάση Γικόνογλου.   

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι ίσως σε μία σχετικά πλεονεκτικότερη θέση, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχει ακολουθήσει την τακτική που τα τελευταία χρόνια τον αναδείκνυε πρώτο βουλευτή στο νομό, μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την εκλογική περιφέρεια της Ημαθίας.
Ωστόσο, η φαινομενικά πλεονεκτική θέση έρχεται να αμφισβητηθεί αν αναλογιστεί κανείς την ανοδική πορεία που ακολούθησε ο σύντροφός του Άγγελος Τόλκας (τελευταίος στις βουλευτικές εκλογές του 2007, τρίτος στις εκλογές του 2009).
Όπως γράψαμε και στο παρελθόν, η ολιγόμηνη υφυπουργοποίηση του Άγγελου Τόλκα ίσως να τον ταύτισε με τα μέτρα της Κυβέρνησης Παπανδρέου (όπου άλλωστε όλους τους βουλευτές που τα ψήφισαν), αλλά από την άλλη έκανε τον νεαρό βουλευτή αναγνωρίσιμο σε όλη την Ελλάδα και, φυσικά, στην Ημαθία.
Ίσως είναι και η… ιδιοτροπία του Έλληνα, που ό,τι βλέπει στην τηλεόραση το νοιώθει πιο οικείο.
Πέρα όμως από τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τις πολιτικές και στατιστικές εκτιμήσεις, οι δύο “μονομάχοι” (όπως και όποιος άλλος διεκδικήσει την ψήφο) πρέπει να αποδείξουν με επιχειρήματα γιατί αξίζουν την ψήφο του ημαθιώτικου λαού, πράγμα πολύ δύσκολο, δεδομένης της γενικότερης απαξίωσης που υπάρχει για το ισχύον πολιτικό σύστημα.

Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους “γαλάζιους” δελφίνους (που είναι και πολλοί) και μάλιστα αυτοί οι “γαλάζιοι” έχουν πολύ μεγαλύτερη δουλειά, καθώς – καλώς ή κακώς – αυτοί φαίνεται πως θα έχουν την πλειοψηφία των εδρών σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο (αν θα έχουν και αυτοδυναμία για σχηματισμό Κυβέρνησης, είναι άλλο θέμα).
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα