Από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε την πρωθυπουργία στον Λουκά Παπαδήμο, ξεκίνησε άτυπα ο προεκλογικός αγώνας… Στο διάστημα αυτό, χωρίς ακόμη να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, κάποιοι επέλεξαν στάση αναμονής και κάποιοι αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο που έχουν, προκειμένου να βγουν στην κοινωνία και να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Ποιοι πολιτικοί όμως κινούνται και κάνουν επαφές;  

Από αυτά που έπεσαν στην αντίληψή μας, οι πολιτικοί που δραστηριοποιούνται δυναμικά, είναι οι εξής:
  • Τάσος Σιδηρόπουλος: Συνεχίζει αδιάλειπτα τις επαφές του, διεκδικώντας και πάλι την πρώτη (και εκλόγιμη) θέση στο ψηφοδέλτιό του 
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε ότι έλαβε επίσημη πρόταση από τον γραμματέα της ΝΔ για να είναι υποψήφιος βουλευτής και την αποδέχτηκε – Κάνει διακριτικές επαφές, κυρίως με νέους
  • Άγγελος Τόλκας: Συνεχίζει και αυτός τις επαφές του και διεκδικεί την πρώτη θέση, προκειμένου να είναι βουλευτής
  • Μιχάλης Χαλκίδης: Ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα είναι υποψήφιος, βάσει του δικαιώματος που έχει από το καταστατικό του κόμματος
  • Σταυρούλα Γιαννούτσου: Εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση, αναφέροντας πως είχε πρόταση για να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και υπέγραφε μάλιστα ως “υποψήφια βουλευτής”
  • Κώστας Ζιώγας: Καμία ανακοίνωση ή επίσημη αναφορά δεν έγινε από τον κ. Ζιώγα, πλην όμως διατηρεί γραφείο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ και από διαρροές φέρεται να του έχει γίνει πρόταση από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.
Από εκεί και πέρα, ακούστηκαν τα ονόματα των Ζήση Πατσίκα, Γεωργίας Μπατσαρά, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, Αποστόλη Βεσυρόπουλου, Κώστας Καλαϊτζίδη, Στάθη Σαρηγιαννίδη κ.α., ωστόσο καμία κίνηση δεν εντοπίσαμε. 
Από τους παραπάνω, ο μεν Ζήσης Πατσίκας “έπαιξε” σε διάφορα sites και blogs ως ενδιαφερόμενος, ο δε Λάζαρος Τσαβδαρίδης έστειλε κάποια δελτία Τύπου (της… παλιάς σχολής) σχετικά με κάποιες επαφές που έκανε.

Προφανώς τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που δεν κινούνται πιο δυναμικά αμφιβάλλουν για την ένταξή τους στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους, ενώ από την άλλη ενδεχομένως φοβούνται την αγανάκτηση του κόσμου.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα